play

Seurakunta tänään: ”Mites nuo liittymäasiat?”

Kuva: Jarno Artika

Kaija Varis, seurakuntaneuvoston jäsen, Enon seurakunta

Lempeä, rauhallinen ääni puhelinoperaattorimainoksessa vakuuttaa miten on turvallinen olo, kun voi aina ja kaikkialla olla yhteydessä rakkaisiinsa. Puhuessaan äiti ottaa kuvamuistoja lapsestaan tämän leikkiessä ruutuhyppelyä.

Minun puhelimeeni tuli sellainen ongelma, etten pystynyt vastaamaan puheluun enkä näkemään kuka minuun haluaa olla yhteydessä soittaessaan minulle. Asiantuntija kertoi sen johtuvan sovelluksen päivitystarpeesta. Hän sanoi myös, että sovellus tuskin päivittyy, kun puhelimeni on niinkin vanha kuin viisi vuotta.

Uuden puhelimen ostoiltana jatkoin Pelkkänä korvana -kirjan lueskelua. Kirjan kuuntelevasta rukouksesta on kirjoittanut rovasti Jukka Jämsén, joka nykyään toimii Suomen NewWine-liikkeen toiminnanjohtajana. Iltalukemiseni alkoi otsikolla Matkapuhelin vertauskuvana, siis Jumalan kuuntelemisen vertauskuvana. Kiinnostavalla tavalla Jämsén pohtii ihmisen ja Jumalan yhteyttä vertauskuvanaan tämä niin välttämätön laite. ”Helluntaista alkaen kaikille on tarjottu liittymää, jonka kautta voi olla yhteydessä Jumalaan koko ajan ja kaikkialla”, Jämsén kirjoittaa. Jeesuskin käytti puhuessaan vertauskuvia aikansa ihmisten tutusta elämänpiiristä.

Ensi sunnuntaina vietetään helluntaita ja kaatuneitten muistopäivää. Miten monen läheisen sydämen onkaan täyttänyt pelko, huoli ja epätietoisuus rakkaistaan, joihin ei voinutkaan olla yhteydessä aina ja kaikkialla. Ja raskas suru, kun sen viimeisen viestin onkin tuonut joku muu kuin rintamalle lähtenyt. Edelleen saamme kiittää Jumalaa, että sinivalkoinen ristilippumme liehuu kevään valossa heidän muistolleen. Edelleen tuo kaksituhatta vuotta sitten avattu liittymä on käytössämme.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaija Varis

seurakuntaneuvoston jäsen, Enon seurakunta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta