play

Verokortin tuloraja kannattaa tarkistaa viimeistään nyt

Toimitus

Verohallinto arvioi, että 965 000 henkilön verokortin tuloraja ylittyy, jos he saavat loppuvuodesta tuloja samaan tahtiin kuin tammikuun ja syyskuun välisenä aikana. Jos verokortin tuloraja ylittyy, tuloja verotetaan perusveroprosentin sijaan korkeammalla lisäprosentilla.

– Nyt alkaa olla viimeinen hetki tarkistaa OmaVerosta, riittääkö verokortin tuloraja loppuvuodeksi. Jos tuloraja uhkaa ylittyä, kannattaa tehdä uusi verokortti. Kun uuden verokortin tekee nyt, muuttunut veroprosentti ehditään huomioida marras- ja joulukuun tulojen yhteydessä eikä vaikutus joulukuun palkkaan ole niin suuri, menettelypäällikkö Päivi Ylitalo kannustaa.

Hän muistuttaa, että tulorajaa tarkistaessa kannattaa katsoa, mille ajalle tuloraja on merkitty.

– Jos verokortin on saanut Verohallinnolta viime joulu–tammikuussa eikä ole tehnyt uutta verokorttia vuoden 2023 aikana, verokortti on tullut voimaan helmikuussa 2023. Tästä syystä verokortille merkitty tuloraja on 11 kuukaudelle. Tulorajaa tarkistaessa tässä tapauksessa lasketaan tulot helmikuun alusta joulukuun loppuun, lomarahat mukaan lukien.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos taas on tehnyt uuden verokortin, verokortilla näkyvä tuloraja kattaa loppuvuoden tulot verokortin voimaantulosta lähtien.

Verohallinto on muistuttanut Suomi.fi-viestillä tai tekstiviestillä osaa asiakkaista, joiden tuloraja uhkaa täyttyä loppuvuodesta.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta