play

Pohjois-Karjalan maakunta-Antti myönnettiin MSL Pohjois-Karjalalle

MSL Pohjois-Karjalan tiimi vastaanotti Maakunta-Antti-palkinnon Antinpäivänä Joensuussa. Kuvassa vasemmalta Tanja Airaksinen, Riitta Ryynänen, Sirpa Karvonen, Timo Reko ja Maarit Hämäläinen-Koljonen.

MSL Pohjois-Karjalan tiimi vastaanotti Maakunta-Antti-palkinnon Antinpäivänä Joensuussa. Kuvassa vasemmalta Tanja Airaksinen, Riitta Ryynänen, Sirpa Karvonen, Timo Reko ja Maarit Hämäläinen-Koljonen. Kuva: Mervi Nevalainen

Suvi Palosaari

Pohjois-Karjalan paikallislehtikerho on antanut vuoden 2023 maakunta-Antti-palkinnon Maaseudun Sivistysliiton Pohjois-Karjalan aluejärjestölle. Antti-patsas annetaan vuosittain taholle, joka tekee hyvää yhteistyöstä paikallislehtien kanssa ja joka jakaa samanlaisia arvoja paikallislehtikentän kanssa.

Kerho haluaa Antti-palkinnolla kiittää MSL Pohjois-Karjalaa hyvästä yhteistyöstä paikallislehtien kanssa ja siitä työstä, joka aktivoi, osallistaa ja sivistää maakunnan kyliä. Erilaisten tapahtumien ja koulutusten tuominen kylille luo maaseutualueille virkeyttä ja pitää osaltaan elämää yllä.

Maaseudun Sivistysliiton ympäristötiimin kehittämispäällikkönä Pohjois-Karjalassa toimiva Timo Reko kiittelee, että yhteistyö paikallislehtien kanssa on ollut varsin mutkatonta.

– Sanoisin, että paikallislehdet ovat meille tärkein tiedotuskanava, ja tieto leviää niiden kautta laajasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järjestö, joka tuo kylille vipinää

– Maaseutukylät ovat meille kaikille tärkeitä. Niin MSL Pohjois-Karjala kuin paikallislehdet teemme työtä paikallisyhteisöjen eteen. Jo vuosien ajan MSL Pohjois-Karjala on luonut maakuntaamme yhteishenkeä ja perinteitä kohottavia tapahtumia. Järjestö on yhdessä paikallisten yhdistysten kanssa synnyttänyt esimerkiksi Ilomantsin Karhufestivaalit, ja Kiihtelysvaarassa järjestettiin vuosien ajan MM-tattikarnevaalia. Tällaiset tapahtumat ovat tehneet Pohjois-Karjalaa kansainvälisesti tunnetummaksi, perustelee paikallislehtikerhon puheenjohtaja Suvi Palosaari.

Maakunnallinen Antti-palkinto

  • Paikallislehtikerho luovutti Antti-patsaan MSL Pohjois-Karjalalle torstaina Joensuussa.

  • Paikallislehtien Antti-patsas on jaettu vuodesta 1981 lähtien.

  • Palkinnolla kunnioitetaan ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan, rovasti Antti Lizeliuksen (1708–1795) elämäntyötä.

  • Antti-patsaita jaetaan valtakunnallisesti, maakunnallisesti ja paikkakunnittain.

  • Maakunnallisen Antti-patsaan jaosta päättävä Pohjois-Karjalan paikallislehtikerho koostuu maakunnan alueella toimivista paikallislehdistä.

– Pistoaitakurssit ovat olleet yhteisöllistä tekemistä, joiden lopputulos näkyy pitkään monen kylän raitilla. Tapahtumiensa kautta MSL Pohjois-Karjala on tutustuttanut ihmisiä kulttuuriperinteisiin, sekä ITE-taiteeseen. Kulttuuritapahtumat tuovat aina elämää kylille. Esimerkiksi Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn Ilomantsissa vuonna 2021 koki lähes 3 000 kävijää.

– Näiden lisäksi MSL Pohjois-Karjala on yhdessä Leader-yhdityksien kanssa halunnut aktivoida kyliä ja selvittää, mitä kyliin ja kyläläisille kuuluu ja mihin olisi syytä kiinnittää huomiota, Palosaari mainitsee.

Hankkeita yhdessä muiden kanssa

Timo Rekon mukaan MSL Pohjois-Karjala toimii paljon yhdessä monien tahojen kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi ely-keskus, leader-yhdistykset, kylätoimijat ja paikalliset yhdistykset. Näköpiirissä on paljon hankkeita, joissa hakijana ja toteuttajana on nyt emojärjestö Maaseudun Sivistysliitto.

– Tulevat hankkeet keskittyvät teemoissaan erityisesti ympäristöön. Esimerkiksi koko maakunnassa on käynnistymässä luonnon monimuotoisuuteen keskittyvä Lumoava-hanke, jossa yhteistyössä on Suomen Ympäristökeskus. Usean hankkeen toimialueena ovat Ilomantsi, Lieksa ja Joensuun Tuupovaara.

Maaseudun Sivistysliiton maakunnan toimijoihin kuuluvat itse MSL, MSL:n Pohjois-Karjalan aluejärjestö, MSL:n Joensuun Kulttuuriyhdistys sekä MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ry.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta