play

Kontiolahdella viime vuoden elokuussa pelattu yli 25 000 euron voitto on yhä lunastamatta – vakiovoittajaa etsitään

Vakio on Veikkauksen vanhin peli.

Vakio on Veikkauksen vanhin peli. Kuva: Mari Lehtisalo, Veikkaus

Suvi Palosaari

Vuosi sitten elokuussa Kontiolahden K-Marketissa pelattiin voitokas Vakioveikkaus. Kierroksella 31/2022 lauantain Vakiossa löytyi kuusi kappaletta 13 oikein -tuloksia. Voitto-osuus kullakin rivillä oli reilut 22 000 euroa. Elokuun 6. päivänä osui yksi täysosuma Kontiolahdella pelattuun peliin. Voitto on edelleen lähes vuodenkin jälkeen lunastamatta.

13 oikein -tuloksella sai tuolla kierroksella tarkalleen 22 633,08 euroa. Alavoittojen kanssa pelatun rivin arvo nousee kuitenkin 25 121,02 euroon. Veikkaukselta kerrotaan, että onnistuneen rivin voitonlunastuksella alkaa olla jo vähitellen kiire, sillä voitto pitää lunastaa vuoden kuluessa. Viimeinen lunastuspäivä voitolle on sunnuntaina 6. elokuuta 2023.

Ainoa tuntomerkki voittajasta meillä on se, että joko hän on varsinainen jalkapallotietäjä tai sitten vaan hyvällä tuurilla onnistuneen vakiorivin jättänyt pelaaja.
Minna Sundholm

Voittoisa rivi oli laitettu sisään perjantaina 5. elokuuta 2022 ja kohteet olivat Englannin Valioliigaa ja Englannin mestaruussarjaa. Kontiolahden K-Marketissa pelannut voittaja ei ollut pelatessaan tunnistautunut Veikkaus-kortilla, joten voitto pitäisi kiireesti lunastaa voittotositetta vastaan Danske Bankista tai jostakin Veikkauksen omasta pelisalista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Voittaja ei ollut pelatessaan tunnistautunut Veikkaus-kortilla, joten meillä ei valitettavasti ole tarkempaa tietoa voittajasta. Ainoa tuntomerkki voittajasta meillä on se, että joko hän on varsinainen jalkapallotietäjä tai sitten vaan hyvällä tuurilla onnistuneen vakiorivin jättänyt pelaaja. Täysosuma tuli 27 rivin järjestelmään, jossa oli kolme täysin vaihdeltua kohdetta, kertoo Veikkauksen tiedottaja Minna Sundholm.

Voittaja voi olla mistä vain

Minna Sundholm kannustaa, että nyt kaikkien Kontiolahden K-Marketissa asioineiden kannattaa tarkistaa viime kesän jäljiltä, että olisiko kesähousujen taskussa tai ostoskassin pohjalla arvokas tosite.

– Voittaja voi olla paikkakuntalainen tai sitten vaikka seudulla kesämökkeilevä henkilö. Voi siis olla mahdollista, että arvokas tosite on kulkeutunut kauaskin Kontiolahdelta. Toivottavasti voittotosite kuitenkin löytyisi jostain päin Suomea ja voittaja ehtisi varsin mukavan kokoisen voittonsa lunastamaan, hän sanoo.

Mikäli lähes vuoden takaista voittoa ei lunasteta vuoden kuluessa, voittosumma siirtyy jakamattomiin varoihin. Sieltä se palautuu tulevilla kierroksilla pelien voitonjakoihin erikoispotteina, korotettuina voitonjakoina tai arpojen lisäarvontojen muodossa. Vuoden määräaika voitonlunastukseen on määritelty arpajaislaissa ja Veikkauk-sen säännöissä.

– Kesäkuun aikana etsintäkuulutimme muutamaan otteeseen vuosi sitten Tampereella pelattuun lottoriviin osuneen yli 62 000 euron voiton omistajaa, mutta valitettavasti voittajaa ei löytynyt. Toivottavasti Kontiolahden voittajan kanssa kävisi parempi onni, pohtii Sundholm.

Enimmäkseen muutamia euroja

Veikkauksen pelivoittoja on jäänyt lunastamatta vuosittain miljoonia euroja. Vuonna 2022 lunastamattomia voittoja kertyi yhteensä noin 3,6 miljoonaa euroa, josta pelkästään Loton lunastamattomia voittoja oli noin miljoona euroa. Summa koostuu suurimmaksi osaksi pienistä, noin muutaman euron voitoista.

– Voittokupongit voivat mennä hukkaan tai niiden tarkistaminen vain yksinkertaisesti unohtuu. Lisäksi asiakkaat saattavat myös kokea, että voitto on niin pieni, ettei sitä jakseta käydä lunastamassa, Minna Sundholm kertoo.

Veikkauksen kuponkipelien pelaamiseen on vaadittu tunnistautumista 15. toukokuuta alkaen. Voimaan tullut tunnistautumisedellytys perustuu arpajaislakiin.

Sundholm sanoo, että jatkossa tunnistautuminen takaa sen, että asiakas saa niin muutaman euron kuin miljoonien suuruisenkin voittonsa varmasti talteen, vaikka kuponki jäisi tarkistamatta tai katoaisi kokonaan.

– Voittajat ovat tunnistautumisen myötä meillä tiedossa ja voimme tarvittaessa olla heihin yhteydessä voiton lunastamisen tiimoilta.

Sundholm tarkentaa, että tänä vuonna ennen 15. toukokuuta on voinut pelata pelejä ilman Veikkaus-korttia, joten sellaisiakin lunastamattomia voittoja saattaa vielä olla, joissa voittajan henkilöllisyys on mysteeri.

Suurin lunastamatta jäänyt lottovoitto on vuodelta 1995, jolloin noin 14 miljoonan markan (noin 2,4 milj. euroa) Vantaalla pelattu voitto jäi lunastamatta. Voittajaa etsittiin useampaan otteeseen mediassa, mutta voittajaa ei koskaan löytynyt.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta