play

Lukijan teksti: Rauha-musiikkinäytelmä liikuttaa ja yllättää

Näytelmässä mukana on eri-ikäisiä esiintyjiä Enosta ja lähialueilta.

Näytelmässä mukana on eri-ikäisiä esiintyjiä Enosta ja lähialueilta. Kuva: Sami Hakkarainen

Saija Ihalainen

Veräjä ry:n ja Enon seurakunnan yhteistyössä tuottama Rauha-musiikkinäytelmä sai ensi-iltansa lauantaina. Näytelmän on kolmessa esityksessä käynyt katsomassa noin 350 henkilöä.

Millaisia ovat nuorten unelmat ja huolet? Näytelmä porautuu kolmen nuoren elämään ja sen teemoina ovat esimerkiksi kiusaaminen, lapsen suhde vanhempiinsa ja opiskelupaineet.

Näytelmässä mukana on eri-ikäisiä esiintyjiä Enosta ja lähialueilta. Nuorimmat ovat alakouluikäisiä ja vanhimmat aikuisia. Päärooleissa nähdään Maria Puranen (mummo), Eevi Piiroinen (teini), Hanna Korpi-Hyövälti (esikoinen) ja Inki Turunen (juniori).

Näytelmä on täynnä livebändin säestämiä lauluja, joissa on edustettuna erilaista musiikkia aina Apulannasta ja Haloo Helsingistä Irwiniin ja suomalaiseen gospeliin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näytelmä on koskettanut ja saanut pohtimaan.

– Rauha on ihmisen nimi, mutta se on myös paljon muuta. Näytelmässä on nuoria taiteilijoita ja vanhoja konkareita, mutta näytelmän sanoma on se tärkein. Meille se meni syvälle sydämeen ja sai kyynelkanavat virtaamaan. Aihetarjottimella oli nykyajan meininki puhelimista, koulukiusaamiseen, kertoo eräs katsojista.

Näytelmän viimeinen esitys on Sirkkalan liikkumiskeskuksella ensi lauantaina.

Saija Ihalainen

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta