play

Vedenjakelun ongelmat jatkuvat Kontiolahdella, häiriö voi kestää kolmekin viikkoa

Laiterikot aiheuttavat painevaihteluja ja mahdollisesti vesikatkojakin monilla Kontiolahden alueilla. Asukkaita pyydetään minimoimaan vedenkäyttöä.

Laiterikot aiheuttavat painevaihteluja ja mahdollisesti vesikatkojakin monilla Kontiolahden alueilla. Asukkaita pyydetään minimoimaan vedenkäyttöä. Kuva: Kati Honkanen

Suvi Palosaari

Kontiolahden kirkonkylällä, Paiholassa, Kontioniemessä, Pyytivaarassa ja Varparannalla asuvia pyydetään minimoimaan vedenkäyttöä, tiedottaa Kontiolahden kunta. Kunnan alueella on ollut häiriöitä vedenjakelussa lauantaista 6. helmikuuta alkaen johtuen Uuron alavesisäiliöllä tapahtuneesta laiterikosta. Kyseiseltä säiliöltä pumpataan vettä edellä mainittuihin suuntiin.

Laiterikon seurauksena säiliön ohjauskeskuksena toimiva kaivo pääsi täyttymään vedellä, mikä puolestaan on rikkonut vedenottamon siirtovesipumput.

– ­Vaurion seurauksena edellä mainituille kunnan alueille ei saada toimitettua yhtä paljon vettä kuin normaalisti. Tästä johtuen vesijohtoverkostossa ilmenee painevaihteluja ja myös vesikatkoja voi esiintyä. Vedessä voi esiintyä sameutta, mutta vesi on kuitenkin juomakelpoista, tiedotteessa todetaan.

Vedenkäyttöä pyydetään minimoimaan, jotta vettä riittäisi kaikille ja painevaihtelut olisivat pienempiä. Juomavettä kannattaa myös ottaa varastoon mahdollisten vesikatkojen varalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ohjauskeskuksen korjaustyöt on aloitettu, mutta kaikille tarvittaville komponenteille ei ole vielä saatu toimitusaikaa. Kunnan tämän hetken arvion mukaan häiriön kesto voi olla jopa kolme viikkoa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta