play

Autoilu: lääkäri ei voi myöntää ikäihmiselle ajokorttia puutteellisin perustein

Enolainen 75-vuotias Pertti Auvinen on käynyt lääkärintarkastuksessa uusiakseen ajokorttinsa. Lääkärin tenttaus kesti tunnin, ja testissä kyseltiin esimerkiksi Suomen presidenttejä ja numeroita piti luetella taaksepäin. Tarkastus viiden vuoden välein on Auvisen mukaan sopiva tahti. Autolla hän ajelee edelleen päivittäin, ja ajorutiineja pitää yllä myös autolla kaupungissa käynti kerran–pari viikossa. – Toiset eivät missään nimessä suostu kaupunkiin lähtemään, hän tuumaa.

Enolainen 75-vuotias Pertti Auvinen on käynyt lääkärintarkastuksessa uusiakseen ajokorttinsa. Lääkärin tenttaus kesti tunnin, ja testissä kyseltiin esimerkiksi Suomen presidenttejä ja numeroita piti luetella taaksepäin. Tarkastus viiden vuoden välein on Auvisen mukaan sopiva tahti. Autolla hän ajelee edelleen päivittäin, ja ajorutiineja pitää yllä myös autolla kaupungissa käynti kerran–pari viikossa. – Toiset eivät missään nimessä suostu kaupunkiin lähtemään, hän tuumaa. Kuva: Kati Honkanen

Mervi Nevalainen

Lain mukaan ajokortti on voimassa 70-vuotiaaksi. Sen jälkeen henkilöauton ajo-oikeutta voidaan jatkaa lääkärintodistuksen perusteella viideksi vuodeksi kerrallaan ja kuorma-autokortin ajo-oikeutta kahdeksi vuodeksi kerrallaan.