play

Kaukalosta kajahtaa: Jasu Salmisen pelipaita jäädytettiin Kontiohallin kattoon ennen Kontiolahden Kajastuksen ja Outokummun Kiekon Ookoon välisen ottelun alkua

35-vuotiaan maalivahti Jasu Salmisen pelinumero 21 jäädytettiin loppiaisena.

35-vuotiaan maalivahti Jasu Salmisen pelinumero 21 jäädytettiin loppiaisena. Kuva: Viljo Pajarinen

Viljo Pajarinen

Loppiaisena 6. tammikuuta Kontiolahden Kajastus sai vieraakseen Outokummun Kiekko Ookoon.

Ennen ottelun alkua Kontiohallissa pidettiin juhlatilaisuus Jasu Salmiselle, jonka paita jäädytettiin. 35-vuotiaan Salmisen numero 21 sai paikan hallin katosta. Hän edusti Kajastusta 14 kauden ajan maalivahtina. Ura Kajastuksessa alkoi vuonna 2008 ja sai päätöksensä viime kevään finaaleissa. Jo 1990-luvulla Salminen vartioi päivän vastustajajoukkueen, Ookoon maalia. Myös Ookoo muisti entistä maalivahtiaan.

Tilaisuuden jälkeen alettiin pelata. Perjantai-ilta, täysi Kontiohalli sekä joulutauolta palannut kotijoukkue. Ottelu saa yllättävän alun, kun vieraat ovat kolmannella peliminuutilla jo 0-2 karkumatkalla. Kotijoukkue kuitenkin kokosi itsensä ja ensimmäisen erän puolivälissä Santeri Kuronen loi kiekon ylähyllylle siniviivalta.

Jo seuraavalla minuutilla seuralegenda, "iso kolmonen" Jarkko Leppänen löi kiekon maalin edustalta maaliin ja peli on tasan. Erän viimeisellä minuutilla vieraat taistelivat kiekon maaliin ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-3.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisen erän seitsemännellä peliminuutilla peli-intoa täynnä puhkuva Jarkko Leppänen laukoi viivasta kiekon maalia kohden ja Jose Heikkinen ohjasi kiekon verkon perukoille. Seuraava maali nähtiin ajassa 35.03, kun Mika Korhonen löi kiekon maaliin. Jo seuraavassa vaihdossaan Mika Korhonen löi ottelun toisen maalinsa ja tilanteeksi 5-3. Hieman ennen erän loppua Kajastuksen hyökkäys vie vieraiden puolustuksen "kahville" ja kuin tyhjästä "iso kolmonen" hiipi maalin nurkalle ja löi kiekon tyhjiin. Tilanteessa 6-3 siirryttiin viimeiselle erätauolle.

Viimeisessä erässä nähtiin ensimmäinen maali ajassa 47.23 kun Mika Korhonen viimeisteli kiekon maaliin ja samalla itselleen hattutempun täyteen. Vieraat tekivät kaksi ylivoimamaalia ja kavensivat tilanteen 7-5. Kuitenkin Kajastuksen ylivoima tuotti tulosta ja ajassa 58.11 Jani Järvinen löi hienon kuvion päätteeksi kiekon maaliin ja loppulukemiksi 8-5. Vielä 25 sekuntia ennen päätössummeria käytiin Kajastuksen maalin edessä välien selvittelyä, jossa Jarkko Leppänen oli kapellimestarina. Ja täytti "Gordie Howe" hattutemppunsa, eli maali, syöttö ja tappelu.

Kajastuksen parhaat pistemiehet olivat Mika Korhonen (3+3), Jani Järvinen (1+3) ja Jarkko Leppänen (2+1). Maalilla Ville Laihanen keräsi 38 torjuntaa. Yleisöä oli paikalla 174 henkilöä.

Kajastuksen pelit saavat jatkoa perjantaina Joensuussa, kun vastaan asettuu Joensuun Peto.