play

Lukijan kynästä: Itä-Suomen kantaverkon kehittämistarpeet kaipaavat konkretiaa

Kirjoittaja lupaa, että lausuntokierroksella tulleet kommentit käydään huolella läpi. Muun muassa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Kontiolahden kunta ja Joensuun kaupunki ovat kritisoineet kehittämissuunnitelmaluonnosta.

Kirjoittaja lupaa, että lausuntokierroksella tulleet kommentit käydään huolella läpi. Muun muassa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Kontiolahden kunta ja Joensuun kaupunki ovat kritisoineet kehittämissuunnitelmaluonnosta. Kuva: Mikko Ahvenainen

Jussi Jyrinsalo

Itä-Suomen jääminen vihreän siirtymän ja uusiutuvan energian investoinneissa Länsi-Suomen jalkoihin on viime päivinä puhututtanut mediassa. Fingrid on saanut osansa kommenteista ja on esitetty, että tuulivoima keskittyy länsirannikolle, koska Fingrid vahvistaa alueen verkkoa. Tämä ei pidä paikkansa. Tarvitsemme asiakkaiden investointipäätöksiä ja konkreettisia hankkeita, ennen kuin voimme suunnitella ja rakentaa verkkoa. Länsi-Suomessa verkon vahvistaminen etenee nyt vauhdilla, koska alueen suunnitelmat ovat edenneet konkreettisiksi hankkeiksi. Näitä hankkeita onkin riittänyt niin, että Fingridillä on kädet täynnä työtä.