play

Enon torilla juhlitaan 60-vuotiasta paikallislehteä – tapahtumassa kymmeniä esittelijöitä sekä tulishow

Sirkustaiteilija Miika Nuutinen

Sirkustaiteilija Miika Nuutinen Kuva: Sami Parkkinen

Toimitus

Yksi syksyn merkeistä on kekri eli sadonkorjuujuhla. Kekriä vietetään Enon torilla 23. syyskuuta kello 13–17. Juhlan järjestävät Pielisjokiseutu ja Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi 2023.

Kekrijuhla on suurin tapahtuma Enon torilla moneen vuoteen, ja paikallisilta järjestöiltä oikea voimanponnistus.

– Halusimme juhlistaa 60-vuotiasta paikallislehteä, ja mikä olisikaan sen parempi keino siihen, kuin yhdessä järjestetty tapahtuma? Paikallislehteähän ei olisi ilman omaa aluettaan, sen ihmisiä ja järjestöjä, toteaa Pielisjokiseudun päätoimittaja Suvi Palosaari.

Runsaasti paikallisia toimijoita

Torijuhlassa on paikalla yli kolmekymmentä erilaista esittelypistettä. Paikalla voi esimerkiksi saada pieniä syksyisiä maistiaisia, mittauttaa verenpaineensa, tutustua kirjastoautoon tai käydä tutustumassa torin viereisessä puistossa eläinkavereihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torilla voi tutustua juhlapäivän aikana esimerkiksi mehiläistoimintaan, erilaisiin sieniin ja ostaa luomulihaa sekä syksyn satoa, kuten marjoja ja omenoita. Paikalliset järjestöt esittelevät toimintaansa, myyvät tuotteita ja yksityiset myyvät käsitöitä ja pitävät kirpputoria. Tapahtuma levittäytyy myös lähiympäristöön, sillä Niskan kylätalolla on nähtävillä yhteistötaideteos Pop up -piknik ja Enon ekokeskuksen ovet ovat avoinna.

Kekrijuhlassa on runsaasti ohjelmaa, joista näyttävin ohjelmanumero on sirkustaiteilija Miika Nuutisen tulishow, jossa hän jongleeraa soihtujen kanssa. Nuutinen on Paukkajalta kotoisin, ja sirkusuraan hän sai kipinän jo vuosikymmenet sitten ala-asteikäisenä. Päivän aikana lisäksi Duo Toinen Lähiö viihdyttää kävijöitä musiikillaan ja torihaastatteluissa muistellaan Pielisjokiseudun taivalta. Päätoimittajan haastateltavina nähdään entinen päätoimittaja Sami Tolvanen sekä enolainen kulttuuripersoona ja Pielisjokiseudussa aikoinaan Kaikuja kellarista -palstaa toimittanut Hannu Marttinen ja Miika Nuutinen. Jututettavissa tapahtumassa on myös kansanedustaja ja maakuntaliiton varapuheenjohtaja Seppo Eskelinen.

Paikallislehti tarjoilee kävijöille ilmaiset makkarat ja mehut, ja Enon kahvio on auki tapahtuman ajan.

Kekrijuhlaan osallistuvat Pielisjokiseudun ja Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi 2023 lisäksi Enon kyläyhdistys, Enon 4H-yhdistys, Enon Martat, Enon kirjasto, Enon SDP, Enon seurakunta, Enon sydänyhdistys, Kulttuuriyhdistys Louhi, Liike Nyt Joensuu, Mekastamo, Mustavaaran tila, Naisten pankki, Niskan kyläkirppis, Selkien Green Care, Tmi Koirakati, TSL Joensuu, Pielisjoen yrittäjät, Puhas, Saara Sorjosen hunajatila ja Veräjä. Mukana useita yksityishenkilöitä. Lisäksi tapahtumaa tukevat Enon K-Market ja Vinnin Rauta. Kaltimon Velmut ovat talkoojärjestelyissä mukana.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta