play

Vuosien virrasta

Suvi Palosaari

Vuosien virrasta -palstalla kerrotaan uutisia 10, 20 ja 30 vuoden takaa.

Pielisjokiseutu 14.2.1994

Mönnin naiset lentopallo puulaakin mestariksi

Syksyllä aloitettu Kontiolahden naisten lentopallopuulaakin päätöskierros pelattiin tammikuussa, kertoi Pielisjokiseutu 30 vuotta sitten.

Puulaakiin osallistui neljä joukkuetta, joista parhaaksi osoittautui Mönni kymmenellä pisteellä. Pari pistettä Mönnille hävisivät Iskun tytöt, kolmanneksi sijoittui Kirkonkylän passarit ja neljänneksi Kulhon naiset. Mönni voitti puulaakin mestaruuden jo toistamiseen peräkkäin. Puulaakin järjestäjän toiveena oli saada seuraavalle kaudelle mukaan entistä enemmän joukkueita.

Pielisjokiseutu 12.2.2004

Hepolammin ympäristö virkistysalueeksi

Enon Hepolampea ja sen ympäristöä kunnostetaan virkistysalueeksi, uutisoi Pielisjokiseutu 20 vuotta sitten. Alueen asukkaat olivat mukana hankkeen toteutuksessa ja suunnittelussa. Asukkaille tehtyjen kyselyjen mukaan alueelle toivottiin muun muassa uimarantaa, tulipaikkoja, laitureita, pitkospuita ja vuokraveneitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikkia toiveita ei luonnollisesti voitu pitää toteuttamiskelpoisina, mutta suunnitelmissa oli kuluvana vuonna ainakin raivata rantapusikoita, kunnostaa polkuja, laittaa soisille osuuksille pitkospuita sekä opasteita polkujen varsille.

Pielisjokiseutu 13.2.2014

Poliisi tekemässä lähtöä Enosta

Kymmenen vuotta sitten Pielisjokiseudussa kerrottiin, että Itä-Suomen poliisilaitoksen palveluverkkoon oli tulossa muutoksia, joiden myötä Pohjois-Karjalassa oli lakkautumassa kolme toimipistettä: Enossa, Juuassa ja Liperissä.

Poliisilla oli Enossa tuolloin kolme tutkijaa entisellä kunnantalolla sekä lupapalvelutoimintaa ajanvarauksella Liikekeskuksessa. Enon kohdalla suunnitelmissa oli siirtää toiminta yhteispalvelupisteeseen, jossa ei työskentele poliisihenkilöitä.

Muutosten taustalla oli poliisin resurssien väheneminen ja sähköisten palveluiden kasvu.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta