play

Pääkirjoitus: Sukellus lukijalukuihin

Suvi Palosaari

Suomalaisista 71 prosenttia lukee painettuja sanoma- tai iltapäivälehtiä kuukausittain, ja 57 prosenttia viikoittain. Sanoma- tai iltapäivälehtien digitaalisten sisältöjen lukeminen on ohittanut suosiossaan painetut tuotteet – digisisältöä kuukausittain lukee 85 prosenttia suomalaisista ja viikoittain 78 prosenttia – päivittäin digisisältöjä käyttää 62 prosenttia suomalaisista. Samoihin käyttölukemiin yltää vain Ylen TV-kanavien ohjelmat, kertoo Kansallisen Mediatutkimuksen (KTM) tutkimustulokset. Ei siis ole täysin tuulesta temmattua, miksi lehdistö haluaa tarjota digitaalisia sisältöjä.

Pielisjokiseutu tavoittaa tutkitusti painetulla lehdellä ja digitaalisesti viikoittain 11 500 lukijaa. Suurin osa teistä asuu omakotitalossa, paritalossa tai rivitalohuoneistossa. Suurin osa teistä asuu kaksin puolison kanssa, mutta myös perheelliset ja yksinasuvat lukevat lehteä. Jopa 83 prosentilla on omistusasunto.

Tämän viikon autot ja liikenne -teeman osalta tutkimus tarjoaa mielenkiintoisia prosentteja: lehtemme lukijoista jopa 95 prosentilla on taloudessa auto.

Tutkimukset auttavat meitä kehittämään sisältöjä sellaiseen suuntaan, mikä teitä lukijoita kiinnostaa. Jokaisella medialla on oma, toisistaan poikkeava asiakaskunta. Aiheet, jotka kiinnostavat suurkaupungissa, eivät innosta samalla laajuudella Enossa ja Kontiolahdella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtakunnallisesti mitattuna luonnossa liikkuminen aihealueena kiinnostaa 53 prosenttia väestöstä, mutta 65 prosenttia Pielisjokiseudun lukijoista on kiinnostunut aihepiiristä. Valtakunnallisesti metsästys kiinnostaa 10 prosenttia, mutta meidän digilukijoistamme 19 prosenttia on kiinnostunut aiheesta. Muoti ja pukeutuminen sekä julkisuuden henkilöt näyttäytyvät tilastoissa päinvastaisesti vähemmän kiinnostavina aiheina.

Otamme aina mielellämme vastaan juttuvinkkejä teiltä lukijoilta ja kuuntelemme, mikä aihe voisi olla kiinnostava. Juttujahan me teemme nimenomaan teitä ajatellen.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta