play

Pääkirjoitus: Keskustelun aika on nyt

Kuva: Suvi Palosaari

Suvi Palosaari

Säästöpaketti Joensuun kaupungin talouden tasapainottamiseksi kokonaisuudessaan on julkaistu. Ehdotukset säästötoimenpiteistä ovat nostaneet esiin joensuulaisten kipupisteet: missä raja kulkee, mistä voi leikata, mistä ei?

Ei varmasti ole montakaan ihmistä kaupungissa, joihin säästöt eivät jollain tavalla osuisi. Yhdestä asiasta on kuitenkin Joensuuta kiittäminen: avoimesta viestinnästä prosessin aikana, etupainotteisesti.

Kaupunginjohtaja Jere Penttilä avasi Karjalainen Sykkeen radiohaastattelussa tiistaina, että säästöpaketti on konsulttiesitys, joka lähtee julkiseen keskusteluun. Kun kuntalais- ja poliittinen keskustelu on käyty, tekee touko-kesäkuun vaihteessa kaupunginjohtaja virallisen esityksen niistä säästötoimenpiteistä, joita aiotaan toteuttaa. Esitystä käsittelee ensin kaupunginhallitus ja lopulta -valtuusto.

Jere Penttilä sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen, kiitos avoimesta toimintamallista avata suunnitelmia ajoissa. Nyt ihmisillä on ollut aidosti aikaa pohtia vaihtoehtoja. Penttilän sanoin, avoimuus mahdollistaa sen, että ihmiset tiedostavat, kuinka isosta ja vaikeasta asiasta on kysymys.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhteiskunnalliselle keskustelulle tarvitaan aikaa sitä enemmän, mitä isommasta asiasta on kyse. Vai mitä tuumaisitte, jos kaikki kortit lyötäisiin pöytään nyt, ja saman tien tulisi pikainen kuuleminen? Tai jos kuuleminen tulisikin vasta virallisen esityksen jälkeen?

Nyt siis on alkanut keskustelun aika. Ensi viikon tiistaina 16. huhtikuuta on kaupungin järjestämä avoin keskustelutilaisuus Uimaharjun koululla kello kuusi. Mitä isommalla joukolla keskusteluun osallistutaan, sitä paremmat mahdollisuudet on tulla kuulluksi.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta