play

Nopeusrajoitusten vaihto talviajan rajoituksiin aloitetaan huomenna torstaina – uusi rajoitus tulee voimaan heti, kun merkki on vaihdettu

Talvinopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on asetettu maastoon.

Talvinopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on asetettu maastoon. Kuva: Jarno Artika

Toimitus

Talven ja pimeyden tulon myötä nopeusrajoituksia alennetaan liikkujien turvallisuuden vuoksi koko maassa. Rajoitusten vaihto aloitetaan Itä-Suomessa torstaina 26. lokakuuta.

Vaihtotyöt ovat valmiit perjantai-iltaan 27. lokakuuta mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Talviajan ja pimeän ajan nopeusrajoitukset pienentävät onnettomuusriskiä, joka muuten kohoaisi pimeällä kaksinkertaiseksi ja liukkaalla moninkertaiseksi verrattuna päivänvalossa ja sulalla kelillä ajamiseen. Huonoilla keleillä on usein syytä käyttää merkeillä osoitettua alhaisempaa ajonopeutta.

Liikennesäännöt velvoittavat kuljettajaa ottamaan huomioon sekä oman että muiden tienkäyttäjien turvallisuuden. Nopeuden alentaminen antaa yllättävissä tilanteissa lisää aikaa reagointiin ja lyhentää pysähtymismatkaa. Sen lisäksi nopeuden lasku vähentää polttoaineen ja päällysteiden kulumista sekä päästöjä ja melua.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta