play

Viisi hyvää syytä, miksi paikallisjournalismia tarvitaan

Toimitus

1) OMAN KYLÄN ASIAT. Kun omalla kylällä tapahtuu, paikallislehti selvittää, mistä on kyse. Paikallislehdessä kerrotaan poliittisista päätöksistä, jotka vaikuttavat omaan paikkakuntaan ja koskettavat arkielämäämme, sekä alueen ihmisistä ja ilmiöistä. Asioista, joilla on merkitystä ennen kaikkea meille paikallisille ihmisille. Ketäpä meidän asiamme kiinnostaisivat enemmän kuin meitä itseämme, sinua ja minua?

Paikallisjournalismi kuuluu kaikille, tasapuolisesti, asuinpaikkaan katsomatta. Vaikuttavathan arkeemme eniten asiat, jotka tapahtuvat lähellä: naapurustossa, kunnanvaltuustossa ja paikallisessa yrityksessä.

2) DEMOKRATIA. Paikallismedioilla on keskeinen tehtävä yhteiskunnallisten asioiden tiedonvälittäjänä ja päätöksenteon seuraajana. Demokratian toteutuminen, vireillä olevista asioista viestiminen, ihmisten osallistaminen sekä juurtuminen osaksi yhteisöä tapahtuu paikallisen median avulla.

Tavallisten ihmisten äänen kuuluminen on yksi syy siihen, että paikallislehtiä tarvitaan. Paikallislehdet kertovat niistä asioista, jotka ovat niiden omalle lukijakunnalle tärkeitä. Ne ovat usein eri asioita kuin valtakunnallisesti tapetilla olevat aiheet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

3) IDENTITEETIN VAHVISTAJA. Parhaimmillaan luotettavalla paikallisjournalismilla voidaan vahvistaa seudun identiteettiä ja yhteisöllisyyttä ja jokainen voi tuntea olevansa osa yhteisöä. Paikallislehti osaltaan rakentaa paikallista yhteisöä.

4) TIEDON SAAVUTETTAVUUS. On tärkeää, että paikallisuutisia on mahdollista lukea juuri silloin ja siinä muodossa kuin lukijalle itselleen sopii. Siinä missä yksi selailee mieluusti verkkouutisia, pitää toinen arvossaan paperista julkaisua. Tiedon saavutettavuuden kannalta kumpikin vaihtoehto on yhtä merkityksellinen.

5) LUOTETTAVA TIETOLÄHDE. Paikallislehdellä on suuri merkitys luotettavana tiedon lähteenä ja turvallisen keskustelun ylläpitäjänä. Paikallislehdet ovat sitoutuneet noudattamaan hyvää journalistista tapaa ja Journalistin ohjeita.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta