play

Kontiolahden kunnan erityisliikunnanohjaaja Eija Pennaselle myönnetään maakunnallinen tunnustus

Eija Pennanen ohjaa muun muassa kunnan senioreille suunnattuja Ikivihreät-ryhmiä.

Eija Pennanen ohjaa muun muassa kunnan senioreille suunnattuja Ikivihreät-ryhmiä. Kuva: Sami Tolvanen / Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Taru Tykkyläinen

Pohjois-Karjalan lauantaisen maakuntapäivän teemana on tänä vuonna Lähde liikkeelle – huvia ja hyvinvointia liikunnasta. Teeman mukaisesti Pohjois-Karjalan maakuntaliitto päätti myöntää Tunnustus maakunnan eteen tehdystä työstä -palkinnon Kontiolahden kunnan erityisliikunnanohjaaja Eija Pennaselle.

Pennanen aloitti liikunnanohjaajana Kontiolahden kunnassa vuonna 2001. Ohjatuissa senioreiden liikuntaryhmissä kirjattiin tuolloin vajaat 3 400 käyntikertaa ja ennen koronapandemian puhkeamista niitä oli 15 000.

– Pennanen on tehnyt vaikuttavaa työtä eläkeläisten ja erityisryhmien liikunnan suunnittelijana ja toteuttajana. Hän on tullut tutuksi myös lapsille, sillä hän on opettanut koko työhistoriansa ajan myös tärkeää kansalaistaitoa eli uimataitoa, maakuntaliiton tiedotteessa perustellaan valintaa.

Pennanen tunnetaan eritoten Ikivihreät-ryhmien ohjaajana. Senioreille suunnatuissa ohjatuissa, vertaisohjatuissa ja omatoimisissa Ikivihreät-ryhmissä liikkuu lähes 400 kuntalaista.

– Erityisliikunnanohjaaja Eija Pennanen on yksi niistä konkreettisen työn tekijöistä, joiden ansiosta Kontiolahden kunta valittiin viime vuoden Suomen liikkuvammiksi kunnaksi. Liikkuvimman kunnan titteli toi Kontiolahden ja koko maakunnan valtakunnallisesti esille ja samalla kannusti kaikkia tekemään Pohjois-Karjalasta entistä liikkuvampi paikka, maakuntajohtaja Markus Hirvonen sanoo.

Pennanen pyrkii omalta osaltaan kaikin keinoin madaltamaan aloittamisen kynnystä.

– Toisen puolestahan ei voi liikkua, voi vain kannustaa ja innostaa. Kaikki eivät tykkää hikoilla, eikä se ole välttämätöntäkään. Parasta palautetta on se, että ihmiset liikkuvat ja kunnan liikuntapalvelut ovat käytössä. On mukavaa kuultavaa, kun minulle sanotaan eri vaivojen helpottaneen liikuntaharrastuksen myötä, Pennanen kertoo.

Eija Pennanen on viides Tunnustus maakunnan eteen tehdystä työstä -palkinnon saaja. Edelliset palkitut ovat sellotaiteilija Jussi Makkonen, Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja, nyt eläkkeellä oleva Matti Vuojärvi, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen toiminnanjohtaja, nyt eläkkeellä oleva Elina Pajula ja toimittaja, nyt eläkkeellä oleva Pekka Puustinen.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta