play

Laki raskauden keskeyttämisestä muuttui – ennen 12. raskausviikon päättymistä raskauden keskeyttäminen on nyt mahdollista oman pyynnön perusteella

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella raskauden keskeytystä toivova voi ottaa suoraan yhteyttä naistentautien poliklinikalle.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella raskauden keskeytystä toivova voi ottaa suoraan yhteyttä naistentautien poliklinikalle. Kuva: Mikko Makkonen

Toimitus

Raskauden keskeyttämistä koskeva laki muuttui perjantaina 1. syyskuuta. Nyt ennen 12. raskausviikon päättymistä raskauden keskeyttäminen on mahdollista raskaana olevan oman pyynnön perusteella.

Raskaana olevan ei tarvitse esittää pyynnölleen mitään perustetta. Kun raskaus on kestänyt yli 12 viikkoa, lupa raskauden keskeytykseen haetaan entiseen tapaan Valviralta.

Raskauden keskeytystä toivovan ei tarvitse enää pyytää lähetettä. Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella raskauden keskeytystä toivova voi ottaa suoraan yhteyttä naistentautien poliklinikalle. Raskaus pitää olla varmennettu raskaustestillä.

Raskauden keskeytystä pyytävällä tai sitä harkitsevalla sekä toisella vanhemmalla on lain mukaan oikeus saada tarvitsemaansa psykososiaalista tukea.

Tämän lisäksi Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella kiinnitetään erityishuomiota alle 18-vuotiaiden tuen tarpeeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta