play

Enon kirjaston lukupiiri aloitti vakoilujännärillä

Enossa kokoontuu jännityskirjojen lukupiiri.

Enossa kokoontuu jännityskirjojen lukupiiri. Kuva: Leila Virnes

Leila Virnes

Kiinnostava, ajatuksia herättävä, mutta ei kamalan jännittävä, todettiin yhteistuumin Enon kirjaston jännityslukupiirin ensimmäisestä teoksesta. Lara Prescotin Tätä ei koskaan tapahtunut myös keskustelutti kovasti lukupiiriläisiä, vaikka koolla oli ensimmäisellä kertaa vain kolme osanottajaa ja kirjaston puolesta vetäjänä toimiva Viivi Nousiainen.

– Aloite dekkarilukupiiristä tuli kirjaston asiakkaalta ja ajattelin, että aiheen voisi laajentaa myös jännitykseen, kauhuun ja miksei scifiinkin, Nousiainen kertoo.

Nousiainen valitsee luettavat kirjat ja ne löytyvät kirjaston tuloaulan varaushyllystä.

– Ajattelin, että lukupiirikirja ei saa olla liian paksu. Prescotin kirjan uskoin herättävän keskustelua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mukaan myös vinkkejä

Lukupiiri on ilmainen ja avoin, mukaan voi tulla, vaikkei olisi edes lukenut kirjaa vaikka vain kuuntelemaan tai keskustelemaan kirjallisuudesta.

Lukupiiristä voi saada myös hyviä lukuvinkkejä.

– Minulle jännityskirjat ovat hyvinkin tuttuja, luen esimerkiksi Michael Conellyn kirjoja suomeksi ja englanniksi, kertoo Virpi Juvonen.

Hanna Jeskanen on itsekin osallistunut dekkari- ja jännityskirjoitustyöpajoihin.

– Luen hyvin monenlaista ja monista kulttuureista tulevaa kirjallisuutta, viimeksi Michael Bennettin maorikulttuuria kuvaavan Viattomien veri -kirjan, hän kertoo.

Seuraavan kerran lukupiiri kokoontuu 16. marraskuuta. Sitä varten kirjaston hyllyssä odottaa lukijoita Adrian McKintyn Ketju, jota on kuvailtu painajaismaisen jännittäväksi.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta