Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yrityspalvelujen suunta on oikea

Eilen Pohjois-Karjalan Yrittäjät julkaisi kuntabarometrinsä tulokset. Kyse on siitä, että yrittäjät ovat arvioineet kuntansa toimintaa yrittäjien näkökulmasta. Viime vuonna Pohjois-Karjalan maakunta oli koko maan tuloksissa ykkönen, tänä vuonna kolmas.

Kärkikahinoissa ollaan siis edelleen.

Maakunnallisessa vertailussa Kontiolahti nousi elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanoissa ykköseksi. Asteikolla 1–5 Kontiolahden arvosana oli 3,74. Joensuu oli maakunnallisesti kuudes arvosanalla 3,02. Koko maan tasolla Joensuu oli yli 50 000 asukkaan kunnissa neljäs. Kontiolahti oli omassa sarjassaan 10 000–50 000 asukkaan kunnissa valtakunnallisesti kahdeksas.

Maakunnan yrittäjät pitivät tärkeimpinä asioina yrittäjäpalvelutarjonnassa aloittavan yrittäjän palveluita, rahoitus- ja investointineuvontaa sekä verkostoitumista. Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, yrityspalvelut ja elinkeinopoliitiikan asema kunnassa painottuivat tärkeimmiksi osa-alueiksi elinkeinopolitiikassa. Näillä osa-alueilla Kontiolahti on kärkikaksikossa, ja valtakunnallisestikin kymmenen parhaan joukossa.

Isommat, yli 50 000 asukkaan kunnat ovat yleensä saaneet pieniä kuntia heikommat arvosanat vertailuissa. Valtakunnallisesti Joensuu saa kuitenkin kelpo arvosanat kaikilla osa-alueilla.

Vuosi sitten käynnistynyt kunnan oma Kontionloikka näyttää näiden tilastojen valossa olleen oikea ratkaisu. Kontionloikan oma-alotteinen, aktiivinen ote yrittäjien suuntaan on koettu positiivisena, jopa yllättävänä.

Myös paikallislehdelle Kontiolahden palveluiden tarjonta ja aktiivisuus yrityksille näkyy aivan arkityössä. Yritysten sparraus ja alueen jatkuva kehitysinto kuuluu kauas, kun Business Joensuun rooli Enon alueella elää paljon hiljaisemmin. Samanlaista innostunutta otetta kaivattaisiin myös Enoon.

11.6.2020 Pielisjokiseutu, Suvi Palosaari

Kommentoi

Hae sivuilta