Julkaistu 

Pääkirjoitus: Eikö lasten tyytyväisyys riitä?

Sunnuntaina 27. lokakuuta sanomalehti Karjalainen otsikoi, että lapset iloitsevat, mutta muut eivät niinkään. Juttu kertoi Enon koulun tämän hetkisestä tilanteesta: vedettömyys ja vessattomuus ovat parakkiluokkien ongelma, ja uudesta koulusta ei ole tietoa.

Lapset käyvät koulua tyytyväisenä tiloissa, joissa on hyvä hengittää. Vanhempien ja yhteisön taistelu sisäilmaongelmaisen koulun sulkemisesta ja uuden rakentamisesta kannatti. Nyt eletään välivaihetta, joka on pakko sietää ennen uusia tiloja.

Mietitäänpä hetki, miten lapset kokevat itse koulunkäyntinsä parakeissa. Hehän ovat usein vähempäänkin tyytyväisiä, ja seinien sisällä tärkeintä on puhtaan sisäilman lisäksi nyt ilmapiiri ja mahdollisuus oppimiseen. Me aikuiset suuressa viisaudessamme usein huomaamme valittamista sielläkin, mihin lapset suhtautuvat suurpiirteisemmin. Vaikka vesi haetaankin toisista tiloista, nautitaan nyt siitä, että lapset eivät ainakaan enää sairastu sisäilman vuoksi.

Joensuun kaupunki tiedotti huhtikuussa, että Enon koulu toimii syksystä 2019 alkaen pääosin nykyisissä siirtotiloissa sekä C-rakennuksessa. A-rakennuksen korvaavat siirtotilat pyritään saamaan käyttöön niin nopeassa aikataulussa kuin on teknisesti mahdollista, ja sunnuntainen artikkeli Karjalaisessa kertoikin, että moduulitilat olisi tulossa pihaan joulukuun 1. päivä.

Huhtikuun tiedotteessa kerrottiin, että uusi koulu valmistuu myöhemmin kaupunginvaltuuston hyväksymän investointiohjelman mukaisessa aikataulussa viimeistään vuoteen 2024 mennessä. Vaikka odottavan aika on pitkä, nyt ei auta kuin toivoa, että kaupunki tekisi päätökset uudesta koulusta mahdollisimman pian.

Pääkirjoitus 31.10.2019, Suvi Palosaari

Kommentoi

Hae sivuilta