Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yhteistyöllä saadaan parempaa

Pääkirjoitus, Suvi Palosaari

Eno-päivien suunnittely nytkähti käyntiin toden teolla, kun useat yhteisöt ja henkilöt osoittivat kiinnostuksensa tapahtuman järjestämiseen. Lisäksi ei vain tyydytty siihen, että tapahtuma olisi yksi- tai kaksipäiväinen, vaan puhuttiin jopa Eno-viikosta, joka huipentuisi pitkään viikonloppuun.

Kun jo näin alkuvaiheessa osallistujia on monikymmenhenkinen joukko, voi olettaa, että syntyy näyttävää jälkeä. On hienoa kuulla, miten yhdistys toisensa perään on ilmoittautunut osallistuvansa Eno-päivien järjestämiseen. Yksi pystyttää kojun, toinen esiintyy, kolmas pohtii markkinointiyhteistyötä ja neljäs ohjelmaa lapsille ja nuorille. Kotiseutuhengen innoittamana me Pielisjokiseudussakin päätimme lähteä mukaan tapahtumajärjestelyihin.

Tämän lehden sivuilta löytyy useakin tarina yhteistyöstä, eikä vain Enosta. Isoa panosta ja yhteistyötä on vaatinut Kontiolahdella kuntapoliitikkojen päätös kahdesta yhtenäiskoulusta. Lopputulosta on ehditty kiitellä monissa keskusteluissa – yhtä mieltä ollaan siitä, että rakentavia koulupäätöksiä oli pakko tehdä, vaikka vaikeassa taloudellisessa tilanteessa eletäänkin.
Kun päätös yhteiskouluista on nyt tehty, toivottavasti ainoa määräävä tekijä ei koulusuunnitelmissa ole vain raha, joka sekin on tärkeää. Yhtä tärkeää on katsoa suunnitelmia jatkossa myös pedagogiselta kantilta, ja rakentaa koulut vuosia kestäviksi kokonaisuuksiksi.

Pielisjokiseutu 10.10.2019

Kommentoi

Hae sivuilta