Julkaistu    |  Päivitetty 

Pääkirjoitus: Ei sitä hetkessä mahdottomia

Pääkirjoitus 9.5.2019, Suvi Palosaari
Kontiolahden kunta on ottanut oikeansuuntaisen askeleen markkinoinnin kehittämisessä. Alueen paikallisia toimijoita halutaan nyt kuulla ja auttaa. Kontiorannan kehittäminen ja matkailun lisääminen kaipaisi nyt kipeästi yrittäjiä, jotka uskaltaisivat satsata alueeseen. Majoituskapasiteetin lisäämiseksi kunta on tehnyt omaa osuuttaan jo pidemmän aikaa, mutta loputtomiin se ei voi venyä.

Hiihtokeskus Levin kehittäminen alkoi 1980-luvulla, ja todellinen kasvun kausi alkoi 1990-luvulla, eli 30 vuotta sitten. Leviä oltiin kehitetty ja kasvatettu parikymmentä vuotta ennen ensimmäisiä alppihiihdon maailmancup-kisoja 2004. Samaa matkaa talviurheilukeskuksen kanssa ovat kasvaneet alueen yritystarinat, joissa miljoonabisnekset ovat lähteneet kasvuun nakkikioskitasolta.

Miksi puhun kaukaisesta Lapin hiihtokeskuksesta ja sen kasvusta? Koska Kontiolahti on nyt samassa tilanteessa, kuin Kittilä vuosikymmeniä sitten. Tarvittiin rohkeita ja päämäärätietoisia päätöksiä, sekä aikaa.

Kontiolahden kunnan visiot voivat naurattaa epäilijöitä nyt, mutta visioilla on toisinaan taipumus kukoistaa pitkällä aikajänteellä. Ei tästä pohjoiskarjalaisesta kunnasta pikku-Lappia saada, eikä siihen missään nimessä pidä pyrkiäkään. Joulupukkeja ei tänne kaivata, vaan jotain tälle alueelle ominaista. Edellytykset menestykseen ovat olemassa, kunhan päämäärä on selvä ja yhteinen, ja jossa hullujakaan ideoita ei suljeta pois heti kättelyssä.

Kommentoi

Hae sivuilta