Julkaistu 

Hinnat nousevat, kulku hidastuu

Pääkirjoitus 28.2.2019, Suvi Palosaari


Kovin monella yrityksellä ei ole varaa yhtäaikaa nostaa hintoja ja heikentää palveluja. Postilla on.

Kuluttajahintojen nousua perustellaan koko ajan kirjepostin määrän vähentymisellä. Vaikka näin onkin, Liikenne- ja viestintävirasto tiedottaa, että pakettien lähetysmäärät ovat nousseet nettikaupan myötä. Esimerkiksi viime joulukuussa Postin kautta kulki yhden viikon aikana lähes 1,3 miljoonaa pakettia viikossa, joka on koko Postin historian suurin viikottainen pakettimäärä.

Postin kulku hidastuu maaliskuussa. Kirjeet jaetaan neljäntenä tai viidentenä päivänä lähettämisestä. Jatkossa postimerkeillä varustetuista kirjeistä ja korteista vähintään 50 prosenttia on oltava perillä viimeistään neljäntenä arkipäivänä. Tämä lupaus ei koske laskuja ja viranomaiskirjeitä, joiden jakelu pitäisi tapahtua asiakastarpeiden pohjalta. Mitä tämä sitten tarkoittaakaan, sillä nykyisin laatikkoon kolahtaa yhä useammin laskuja, jotka on päivätty viikkoja aiemmin.
Yksi uusimmista Postin hinnoitteluinnovaatioista on Poste restante -palvelun muuttuminen maksulliseksi. Nyt Posti odottaa viranomaisten lausuntoja ennen muutoksen toteutumista. Palveluahan käyttävät muun muassa ne, joilla ei ole omaa tai vuokra-asuntoa Suomessa, eli myös tulottomat, asunnottomat ihmiset.

Postin nousevat hinnat kirpaisevat myös sanomalehtiä. Vuosittain hinnat näyttävät olevan noin viiden prosentin korotusvauhdissa. Sanomalehtien Liiton tutkimuksen mukaan sanomalehtien jakeluhinnat ovat nousseet vuosina 2010–2017 47 prosenttia. Samalla lähetysvarmuus on kuitenkin heikentynyt. Monet paikallislehdet ovat saaneet palautetta etälukijoiltaan, että lehti saapuu perille 4–5 päivää myöhässä.

Kommentoi

Hae sivuilta