Julkaistu    |  Päivitetty 

Pääkirjoitus: Onnellisten ihmisten kylä

Pääkirjoitus 24.1.2019, Suvi Palosaari

Viime viikolla sanomalehti Karjalaisessa (17.1.) julkaistu reportaasi Uimaharjun kylästä sai monen kyläläisen vatsat heittämään kieppiä. Jutussa maalailtiin kuvaa rappioromantiikasta ja erikoisista, kylään väkisin jumittuneista ihmisistä.
Millainen Uimaharju on kyläläisten mielestä?
– Elinvoimainen, rakas, ihana, oma koti. Ystävällinen, kaunis, luonnonläheinen – paikka johon kaikki ovat tervetulleita.


Monet uimaharjuun muuttaneet sekä siellä käyneet, minäkin, ovat kokeneet olonsa nimenomaan tervetulleeksi. Vuoden uimaharjulainen Sari Huovinen kertoi vuoden vaihteessa Pielisjokiseudulle, että kokee olevansa osa yhteisöä, johon muutti vain kolme vuotta aiemmin.


Nämä sanat kertovat jostain ihan muusta kuin siitä, että paikkakunnalle ovat jääneet ne, jotka eivät muualle pääse. Ehkäpä onkin ihmisten oma halu asua Joensuun metropolista katsottuna tuossa syrjäisessä, metsien ympäröimässä ”kyläpahasessa”. Uimaharjulaiset kokevat, että he ovat ylpeitä paikkakunnastaan ja toivovat, että kylällä vierailevatkin ihmiset näkisivät sen. Mitä siitä, vaikka jonkin rakennuksen seinämaalit hilseilevätkin? Ei se ole sen kummempaa isommallakaan paikkakunnalla, hilseilevät talot vain piiloutuvat betoniviidakkoon paremmin.


Olkaa uimaharjulaiset jatkossakin onnellisia omasta, ainutlaatuisesta kylästänne. Sitä eivät muuta pintaraapaistut pikavisiitit.

Kommentoi

Hae sivuilta