Julkaistu 

Pääkirjoitus: Vaalivuosi, muutosten vuosi

Tänä vuonna uudenvuodenlupaukset eivät ole tarpeen, sillä muutoksia on muutenkin luvassa ihan urakalla. Kuten kerromme lehden keskiaukeamalla, on verotoimisto aloittanut oman muutosurakkansa, ja viime viikolla kerroimme nuohouspalvelumuutoksista. Yksi uuden vuoden tuoma muutos on kevytautojen tulo liikenteeseen – ne ovat tarkoitettu vaihtoehdoiksi 15–17-vuotiaiden mopoautoille, ja niitä pidetään mopoautoja turvallisempina.

Huhtikuussa koittavat eduskuntavaalit, ja sitä ennen saamme varmasti kuulla lupauksen poikineen yhden jos toisenkin huulilta.

Vähemmän esillä olleet eurovaalit ovat nekin tulossa, ensi toukokuussa. Maakuntavaalien ajankohta puolestaan selviää vasta sen jälkeen, kun eduskunta on päättänyt maakunta- ja sote-uudistuksen sisällöstä.

Valtakunnallisesti isoin puheenaihe vuoden 2019 aikana tulee varmastikin olemaan ilmastonmuutos ja siihen liittyvät aiheet, kuten energia, autoilu, ilmastopäästöt ja kiertotalouteen siirtyminen.

Muutosten tuulissa on Pielisjokiseutukin, vaikka tämä paikallinen paatti liikkuukin vähän pienemmillä aalloilla.

Keväällä jalkaudumme kylille esittäytymään ja kuulemaan lukijoiden näkemyksiä lehdestä. Digitaalisen kehitystyön lisäksi haluamme erilaisia näkökulmia myös paperisen lehden sivuille. Aloitamme muun muassa uuden juttusarjan alueen järjestöistä. Siinä jututettavat järjestöihmiset haastavat seuraavan järjestön esittäytymään.

 

Julkaistu Pielisjokiseudussa 3.1.2019

Kommentoi

Hae sivuilta