play

Maa tutisi Enossa - enolaiset kuvailevat, että talot lähtivät liikkeelle

Enon kirkonkylän asukkaat ovat ihmetelleet voimakasta jyrinää, mutta myös muualla maakunnassa on koettu maan epämääräistä liikettä.

Enon kirkonkylän asukkaat ovat ihmetelleet voimakasta jyrinää, mutta myös muualla maakunnassa on koettu maan epämääräistä liikettä. Kuva: Juuso Suhonen

Suvi Palosaari

Myöhään tiistai-iltana 13. joulukuuta Enon alueella koettiin ilmeisesti maanjäristys. Monet enolaiset havahtuivat noin vartin yli kymmenen illalla siihen, että jokin voimakas pamaus jytkäytti taloja ja lasit helisivät. Pamausta on kuvailtu erittäin voimakkaaksi. Taloja tärisyttänyt pamaus on aiheuttanut hämmennystä myös Polvijärvellä asti, sillä jytinä on tuntunut sinne saakka.

Seismologian insituutin automaattihavaintokartalle päivittyy lista Suomen ja lähialueiden seismisistä tapahtumista. Tapaukset sivuilla ovat tarkistamattomia, ja ilmoitettu paikka ja voimakkuus voivat sisältää virheitä. Alustavien tietojen mukaan sivuille on kuitenkin päivittynyt luokittelematon seisminen liikehdintä, jonka voimakkuus on ollut 2,4. Havaintokartan mukaan tapaus on tapahtunut Enon kirkonkylän kaakkoispuolella Harpatin alueella tarkalleen kello 22.11.49.

Tarkistetut havainnot löytyvät Seismologisen instituutin sivuilta 3-5 päivän kuluttua tapahtuneesta. Luokittelemattomat tapaukset voivat olla räjäytyksiä tai maanjäristyksiä.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta