Julkaistu 

Voiko parillakympillä todella ostaa mielenrauhaa?

Taru Tykkyläinen


Tunne lukkosi. Idiootit ympärilläni – Kuinka opit ymmärtämään muita ja itseäsi. Keskittymiskyvyn elvytysopas. Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan. Siinäpä muutamia nimikkeitä, jotka tervehtivät asiakasta kirjakauppaan astuessa. Hyllyt suorastaan notkuvat erilaisia hyvinvointikirjoja ja elämäntaito-oppaita. Ja todellinen tarve ja kysyntähän niille on oltava, kun uusia teoksia kustannetaan jatkuvasti.

 

Ilmiö kiehtoi, joten tartuin psykoterapeutti Satu Pihlajan kirjoittamaan, suuren suosion saavuttaneeseen Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi -teokseen. Se lupasi innostaa asettamaan oikeanlaisia tavoitteita ja etenemään niitä kohti suunnitelmallisesti sekä keskittymään tekemisessä omiin vahvuuksiin ja kartoittamaan itselle sopivia työskentelytapoja.
Kaikki epäilemättä asioita, joista tietotyöntekijän hommassa on etua. Vaikka toki ehkä tehostaminen ei kuulostanut mieleisimmältä termiltä keskellä pahinta marrassumua.
Pihlaja kannusti tekemään monenlaisia listoja tavoitteista, haaveista ja tavoista pyrkiä näitä kohti. Sitten vain toteuttamaan.
Kieltämättä jo kirjaa lukiessa tuli tunne, miksihän minä kirjaa luen, kun voisin olla sen sijaan tekemässä näitä asioita. Vaan hyvin suunniteltu on toki puoliksi tehty. Ehkä se oli osamatka autuuteen ja herätti innostuksen kipinän. Jää kai todistettavaksi.

 

On joka tapauksessa hienoa, että treeni- ja kehonhuoltokirjojen ohella panostetaan myös henkisen huollon tarpeeseen. Tosin kokonaisen kirjan lukeminen itsessään on jo ainakin itselleni sen verran meditatiivinen kokemus oli aihe mikä tahansa, että uskon pisaran itsetuntemus- ja elämänhallintataito-oppaiden magiaa kytkeytyvän jo siihen.
Vaan ainakin yksi oman listani tavoitteista on lähtenyt toteutumaan, sillä lähiaikoina olen kahlannut läpi enemmän kirjoja kuin moneen vuoteen yhteensä. Äänikirjoina nimittäin. Niitä tulee kuunneltua suorastaan puolivahingossa noin puoli tuntia kestävän työmatkan ja muiden automatkojen sekä iltalenkkejen aikana.
Miten hukkaan sitä ennen käyttikään matka-ajatkin, kun olisi silloinkin voinut olla tällä tavoin tehokas?

 

Koitetaan kuitenkin joulunpyhiksi rauhoittua joutenoloon. Vaikka sitten koukuttavan hyvinvointikirjan ja itsetutkiskelun myötä.
Osuva aikahan pohdinnoille on, sillä vuodenvaihdekin uusine lupauksineen on käsillä.

Kommentoi

Hae sivuilta