Julkaistu 
Alpo Kukkonen

Kaisa ja Mari hiihtävät tänään kotiyleisön edessä - kristallipalloa havitellaan ja kaivataan

Kontiolahden kisojen johtaja Tomi-Pekka Riihivuori esitteli Pielisjokiseudulle uudistunutta seinänousua tiistaina. Pasi Huttunen Kontiolahden kisojen johtaja Tomi-Pekka Riihivuori esitteli Pielisjokiseudulle uudistunutta seinänousua tiistaina.

Ampumahiihdon maailmancupin naisten kokonaiskilpailun kärkipää Kaisa Mäkäräinen (592), Anastasia Kuzmina (577), Dorothea Wierer (525), Laura Dahlmeier (490), Darya Domracheva (436) ja Veronika Vitkova (424) osoittaa, että kokemus on valttia kristallipallojen metsästyksessä.

Kontiolahden osakilpailuihin lähdetään tänä iltana jännittävissä asetelmissa. Keltaliivissä kotistadionille tuleva Kaisa on kokonaiskilpailun johdon ohella kolmas pika-, takaa-ajo- ja normaalicupissa sekä peräti toinen yhteislähtöcupissa. Kun jäljellä on Kontiolahden jälkeen vain ensi viikon Holmenkollenin ja seuraavan viikon Tyumenin osakilpailut, niin perjantain pika- ja sunnuntain yhteislähdössä riittää panosta. Samoin lauantain sekaviestistä on lupa odottaa suomalaisittain jännittävää.

Vuoristokiipeilevä Dahlmeier hallitsi parhaiten Korean tuulet. Kuzmina leireili takavuosina uutterasti Kontiolahdella, mutta Kaisalle Höytiäisen rantapenkan tuulet lienevät parhaiten hallussa.

Kristallipallolla olisi käyttöä myös koko suomalaisen ampumahiihdon päätöksenteon tukena, kun yksittäiset urheilijat ja liitto tekevät tulevaisuuden ratkaisujaan. Uudeksi päävalmentajaksi on tulossa Jonne Kähkönen, joka on tehnyt hyvää työtä amerikkalaisten kokeneiden urheilijoiden peräsimessä.

Jos penkkiurheilijoilta kysytään, niin he varmasti toivovat Kaisan ja Mari Laukkasen kaltaisten kokeneiden urheilijoiden vielä jatkavan uraansa ainakin pari vuotta uusien lupauksien tiennäyttäjinä. Päätösvalta on tietenkin urheilijoilla itsellään.

Nyt on ainakin vielä mahdollisuus nähdä tutkitusti suomalaisten suosituin urheilija Kaisa ja Enon oma tyttö Mari kotistadionilla.

Kommentoi

Hae sivuilta