play

Jere Penttilä aloittaa Joensuun kaupunginjohtajana lokakuussa – viran kokonaispalkaksi esitetään 14 000 euroa kuukaudessa

Jere Penttilä ja Kari Karjalainen kättelivät kaupunginjohtajavalinnan varmistuttua Joensuun kaupunginvaltuuston kokouksessa toukokuussa.

Jere Penttilä ja Kari Karjalainen kättelivät kaupunginjohtajavalinnan varmistuttua Joensuun kaupunginvaltuuston kokouksessa toukokuussa. Kuva: Mikko Makkonen

Toimitus

Jere Penttilä aloittaa Joensuun kaupunginjohtajana 1. lokakuuta, kaupunki tiedottaa. Joensuun kaupunginvaltuusto valitsi Penttilän uudeksi kaupunginjohtajaksi kokouksessaan 29. toukokuuta. Virka asetettiin hakuun maaliskuussa nykyisen kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen ilmoitettua eläköitymisestään.

– Tiedossa on vauhdikas syksy ja monia isoja asioita ratkaistavana. Avoimuudella, keskusteluilla, yhteistyöllä ja luottamuksen ilmapiirissä saamme ihmisten ja yritysten hyvinvointia edistäviä päätöksiä aikaan, Penttilä kertoo tunnelmistaan Joensuun kaupungin tiedotteessa.

Joensuun kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan johtajasopimusta kokouksessaan ensi viikon maanantaina. Kaupunginjohtajan viran kokonaispalkaksi esitetään 14 000 euroa kuukaudessa virkasuhteen alkaessa.

Kaupunginjohtajan palkka on kokonaispalkka, jonka lisäksi ei suoriteta työaikakorvauksia, kuten lisä- ja ylityökorvauksia. Luontoisetuna kaupunginjohtajalla on matkapuhelinetu sekä työsuhdepyöräetu. Työsuhdepyöräetu tulee voimaan 1.1.2024 alkaen ja on osa kokonaispalkkaa, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jere Penttilä työskentelee tällä hetkellä Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtajana. Penttilä on toiminut urallaan muun muassa Riihimäen kaupunginjohtajana sekä Kontiolahden ja Pyhäselän kunnanjohtajana.

Kari Karjalainen työskentelee kaupunginjohtajana elokuun ajan, jonka jälkeen hän jää lomalle. Karjalaisen varsinainen viimeinen työpäivä kaupunginjohtajana on 31. elokuuta. Syyskuun ajan kaupunginjohtajan viransijaisena toimii kansliapäällikkö Jenni Jokela.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta