Julkaistu 

Palvelu joka ei jää nurkkiin pyörimään

Kaappien tunkeminen liian täyteen tavaraa on suomalainen peruspahe. Esimerkiksi keittiön kaappien sopiva maksimitäyttöaste on 70 prosenttia, Kaisu Kantelinen vinkkaa. Taru Tykkyläinen Kaappien tunkeminen liian täyteen tavaraa on suomalainen peruspahe. Esimerkiksi keittiön kaappien sopiva maksimitäyttöaste on 70 prosenttia, Kaisu Kantelinen vinkkaa.

Lehmolainen ammattijärjestäjä Kaisu Kantelinen muistuttaa, että kodin järjestyksessä pitämisessä kaiken a ja o on se, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa.

 

– Erityisen tärkeää tämä on lapsiperheissä. Jollei tavaralla ole selkeää omaa paikkaa, niin eihän lapsikaan voi tietää, minne ne sakset tai lelu kuuluu palauttaa, Kantelinen huomauttaa.

Avara, käytännöllinen koti on monen haave, mutta turhista tavaroista luopuminen ja toimivan järjestyksen löytäminen tuottaa vaikeuksia. Etenkään lahjatavaroista ei kehdata luopua, vaikka niille ei käyttöä olisikaan.

– Tavarasta on tullut meille taakka, josta emme tunnesiteiden vuoksi halua tai osaa luopua. Hallitsemattomaksi kertyvä tavaramäärä voi varjostaa omaa hyvinvointia sekä käsitystä itsestään eikä esimerkiksi vieraita kehtaa kutsua kotiin ollenkaan, Kaisu Kantelinen valittelee.

Kommentoi

Hae sivuilta