Julkaistu    |  Päivitetty 
Toimitus

Yritystilat siirretään Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:lle

Muun muassa Lehmonharjun tehdas siirtyy Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:lle. Muun muassa Lehmonharjun tehdas siirtyy Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:lle.

Kontiolahden kunta keskittää kaikki kunnan taseessa olevat seitsemän yritystilaa Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:lle.

Muun muassa Lehmonharjun tehtaan ja AMT-veneveistämön sisältävän paketin arvo on noin kymmenen miljoonaa euroa. Yrityspalveluyhtiö ottaa kauppaa varten lainaa. Käytännössä rahaa siirretään taskusta toiseen, koska yhtiö on täysin kunnan omistama. Kunta lyhentää summalla velkojaan.

Tilat siirtyvät yhtiölle lokakuuhun mennessä. Yhtiölle palkataan myös toimitusjohtaja, jonka tehtävänä on luoda kuntaan työpaikkoja yhdessä Josek Oy.n kanssa.

Elinkeinoelämän piristämisen lisäksi ratkaisu tekee Kontiolahden talouden vertailukelpoiseksi muiden kuntien kanssa, kun yritystilat lähtevät kunnan taseesta. Useimmissa kunnissa yritystiloja hallinnoi kunnallinen yhtiö, esimerkiksi Liperissä Lipertek Oy ja Lieksassa Teollisuuskylä Oy.

Nyt yritystilat ovat lähes sataprosenttisesti käytössä, mutta tilanne muuttuu viimeistään vuonna 2018, jolloin poliisilaitos muuttaa Lehmonharjun tehtaan väliaikaisista tiloista takaisin Joensuuhun.

Kunnanvaltuusto päätti asiasta maanantaina. Asiasta tarkemmin torstain lehdessä.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta