Julkaistu    |  Päivitetty 
Toimitus

Joensuun ja Kontiolahden sähköiset palvelut saman linkin alle

Miunpalvelut.fi -sivustosta löytyvät nyt kaikki kuntien tarjoamat sähköiset palvelut.

Joensuun kaupungin ja Kontiolahden kunnan tarjoamat sähköiset palvelut löytyvät nyt samalta alustalta osoitteesta miunpalvelut.fi.

Tarjolla olevat sähköiset palvelut ja niiden määrä vaihtelevat kunnittain. Kaikkiaan Miunpalveluissa on tällä hetkellä 30 hakemusta ja lisää on tuloillaan saman verran.

–  Palvelua kehitetään jatkuvasti. Vielä tänä vuonna kartoitetaan muun muassa avustushakemusten ja lastensuojeluilmoitusten sähköistämistä, projektipäällikkö Anu Lehtonen Pohjois-Karjalan tietotekniikkakeskuksesta kertoo.

Nykyaikaiseksi ja selkeämmäksi uudistettu palvelusivusto avattiin maaliskuussa.

– Entinen kuntien e-palvelu, pohjoiskarjala.net -sivusto, oli rautalankamalli eikä kovin käyttäjäystävällinen. Nyt on panostettu nimenomaan palvelun helppokäyttöisyyteen, Joensuun tietohallintopäällikkö Pekka Penttinen kuvailee.

Tällä hetkellä Miunpalveluissa ovat kunnista mukana Joensuun ja Kontiolahden lisäksi Ilomantsi, Kitee, Lieksa, Liperi ja Rääkkylä.

– Tavoitteena on saada myös muut Pohjois-Karjalan kunnat hyödyntämään samaa alustaa tulevaisuudessa, Anu Lehtonen toteaa.

Myös Siun soten sähköiset palvelut tulevat Miunpalveluihin kuntayhtymän aloittaessa ensi vuoden alussa. Miunpalveluista löytyvät hakemusten lisäksi linkit myös muihin kuntien sähköisiin palveluihin, kuten omahoitopalvelu Medinetiin, koulujen Wilma-portaaliin ja Vaara-kirjastojen verkkopalveluihin.

E-palveluja käytetään kun niitä on

Pekka Penttinen kertoo, että kaupunkilaisilta on tullut vahvaa viestiä palveluasioinnin sähköistämisen puolesta.

–  Siihen tietysti pitää ja pyritään vastaamaan, mutta järki ja maltti pidetään mukana.

Sähköiset palvelut vaativat uudenlaista toimintatapaa myös kunnissa.

–  En halua, että me saamme sähköisen hakemuksen, joka sitten meillä tulostetaan. Voidaan sanoa, että olemme onnistuneet, kun prosessi on kokonaan sähköinen, Penttinen toteaa.

Kontiolahden varhaiskasvatuksessa sähköinen päivähoitohakemus on ollut käytössä jo usean vuoden ajan.

– Muuttovoittokuntana meitä on kiitelty siitä, että sähköisen hakemuksen pystyy ylipäätään tekemään. Se on helpottanut eritoten kauempaa muuttaneiden asiointia, varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen kertoo.

Päivähoitohakemuksista yli 80 prosenttia tuleekin kuntaan sähköisesti.

–  Viime vuonna otimme käyttöön kotihoidon tuen kuntalisän sähköisen hakemuksen. Senkin kohdalla sähköisten hakemusten osuus on 80 prosentin tuntumassa. Lisäksi meidän kannaltamme sähköisen palvelun ehdoton etu on, että saatavilla on koko ajan ajantasainen tieto, Tormulainen lisää.

Kommentoi

Hae sivuilta