Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Väriä ja iloa kimpuittain – Lehmoon kukkakaupan perustanut Kirsi Lehikoinen nauttii työnsä monipuolisuudesta

Kirsi Lehikoinen iloitsee erityisesti siitä, jos asiakas antaa vapaat kädet toteuttaa kukkasidonta. - Se on sitojan unelma, että saa tehdä vapain kukin. Silloin luovuus pääsee todella valloilleen. Taru Tykkyläinen Kirsi Lehikoinen iloitsee erityisesti siitä, jos asiakas antaa vapaat kädet toteuttaa kukkasidonta. - Se on sitojan unelma, että saa tehdä vapain kukin. Silloin luovuus pääsee todella valloilleen.

Alkuvuoden aikana asiakkaat kaipaavat kukilta ennen kaikkea väriä, kukkakauppa Kukkasoinnun yrittäjä Kirsi Lehikoinen kertoo.

- Joulun jälkeen, harmauden keskellä värit piristävät, hän uskoo.

Lehikoinen perusti kukkakaupan Lehmossa Kruununtie 2:ssa sijaitsevaan liiketaloon joulukuun alussa. Joulusesongin myötä liike sai vauhdikkaan alun taipaleelleen.

- Joulunalusaika oli kyllä vilskettä ja vilinää. Olen todella kiitollinen, että asiakkaita on riittänyt ja niin moni on löytänyt palvelun pariin.

Sesongin kiire ja tekemisen määrä eivät tulleet yrittäjälle yllätyksenä, sillä joensuulaisella Lehikoisella on vuosien kokemus alalta.

- Olen työskennellyt kukka-alalla 90-luvun puolivälistä asti. Välillä olen käynyt muissa töissä, mutta olen aina palannut rakastamalleni alalle.

Useissa kukka- ja hautauspalveluissa työskentelemisen lisäksi hänellä on myös yrittäjäkokemusta reilun kymmenen vuoden takaa, jolloin hänellä oli kukkakaupat Lieksassa ja Joensuun keskusta-alueella.

- Surusidonta on erityisesti vahvuuteni, sillä olen työskennellyt paljon hautauspalveluissa. Mutta yhtä lailla onnistuu esimerkiksi hää-, rippi- ja valmistujaissidonnat, hän lisää.

Tällä hetkellä Lehikoinen vastaa tilauksista ja asiakaspalvelusta aina kukkien sidonnasta toimituksiin asti itse. Toimituksia hän tekee erityisesti Lehmon, Kontiolahden kirkonkylän, Onttolan ja Joensuun keskustan lähialueilla.

- Haaveissa on, että jos toiminta lähtee sujumaan lupaavasti, voisin ottaa kukkalähetin hoitamaan toimituksia. Nyt itse tehdessä toimitukset painottuvat iltoihin.

Lehikoinen kertoo, että Lehmossa valtaosa asiakkaista on asioinut liikkeessä, joskin myös kukkatoimituksiin on osoitettu kiitettävästi kiinnostusta.

- Korona on muuttanut alaamme aika lailla, ja netti- sekä puhelintilaukset ovat yleistyneet. Tämä vuosi näyttää pitkälti suuntaa, mihin ala on menossa. Haluan joka tapauksessa, että oma liike on kotoisa, lämmin kukkakauppa, johon asiakkaan on hyvä tulla.

Kommentoi

Hae sivuilta