Julkaistu 

Pohjois-Karjalassa on todettu kahden edellisen viikon aikana peräti 1 500 koronatartuntaa, aluehallintovirasto päättää mahdollisista rajoituksista todennäköisesti keskiviikkona

Pohjois-Karjalassa on todettu kahden edellisen viikon aikana peräti 1 500 koronatartuntaa, aluehallintovirasto päättää mahdollisista rajoituksista todennäköisesti keskiviikkona Marko Puumalainen

Pohjois-Karjalassa on todettu kahden edellisen viikon aikana peräti 1 546 koronatartuntaa. Asukaslukuun suhteutettu ilmaantuvuusluku on kasvanut viime viikonlopun aikana 1,5-kertaiseksi, kertoo Karjalainen.

Ilmaantuvuusluku Pohjois-Karjalassa on nyt 944 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti edellisen kahden viikon aikana. Lukema on ylivoimaisesti koko epidemia-ajan suurin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan mukaan Joensuussa on todettu viime viikonlopun aikana reilut neljäsataa koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa.

Ilmaantuvuusluku Pohjois-Karjalassa on kymmenkertaistunut vajaa kolmen viikon aikana. Vielä joulun alla 23. joulukuuta ilmaantuvuusluku oli 90.

Koko Suomen kahden viikon ilmaantuvuusluku on 1 563, joten Pohjois-Karjalan koronatilanne on jonkun verran koko maata rauhallisempi.

Pohjois-Karjalan ilmaantuvuusluku on Suomen maakuntien keskikastia, mutta kuitenkin tällä hetkellä kaikkia naapurimaakuntia suurempi.

Hallituksen koronaministerityöryhmä suositteli perjantaina, että kaikki yleiset sisätilat suljetaan, mikä tarkoittaisi myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksen mahdollisista uusista rajoituksista todennäköisesti keskiviikkona.

Kommentoi

Hae sivuilta