Julkaistu    |  Päivitetty 
Pielisjokiseutu

Kolmansia koronarokotteita varattavissa – Siun sotelta muistutetaan, ettei rokotteen suojateho heikkene hetkessä

Kolmansia koronavirusrokotteita annetaan tällä hetkellä sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12 -69-vuotiaille, perusterveille 60-69-vuotiaille sekä lyhyellä rokotusvälillä ensimmäisen ja toisen rokotteen saaneille henkilöille. Arkistokuva / Esa Nevalainen Kolmansia koronavirusrokotteita annetaan tällä hetkellä sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12 -69-vuotiaille, perusterveille 60-69-vuotiaille sekä lyhyellä rokotusvälillä ensimmäisen ja toisen rokotteen saaneille henkilöille.

Siun sotessa on käynnissä kolmannet koronarokotukset THL:n suosittelemille rokotusryhmille. Ajan kolmanteen koronarokotukseen verkkoajanvarauksen tai puhelinpalvelun kautta voivat tällä hetkellä varata sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12–69-vuotiaat, perusterveet 60–69-vuotiaat sekä lyhyellä rokotusvälillä 1. ja 2. koronarokotteen saaneet henkilöt.

– Rokotusajan voi varata, kun 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta, Siun soten tiedotteessa todetaan.

Siun sotessa rokotusaikoja tarjotaan varattavaksi viikko kerrallaan. Uusia aikoja avautuu lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8. Siun sotessa rokotetaan samanaikaisesti 1., 2. ja 3. koronarokotteita.

– Osa rokotuksista toteutetaan ajanvarauksella, mutta paljon rokotuksia järjestetään myös ilman verkko- tai puhelinajanvarausta. Esimerkiksi koululaisten, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvien, kotihoidon asukkaiden ja yli 70-vuotiaiden rokotukset toteutetaan aikaa tarjoamalla. Rokotusaikojen avaamisella viikon jaksoissa varmistetaan rokotteiden ja rokottajien riittävyys varatuille ajoille, koronarokotuksia koordinoiva osastonhoitaja Anna Pölönen sanoo tiedotteessa.

– Tällä hetkellä rokotukset työllistävät runsaasti henkilöstöä, kun käynnissä ovat koronarokotusten lisäksi influenssarokotukset. Viikoittain toteutettu ajanvaraus helpottaa merkittävästi rokottajaresurssin suunnittelua.

Kolmatta ei tarvitse ottaa päivälleen

Kolmas koronarokote suositellaan otettavan, kun 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. THL:n mukaan rokotteen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy valtaosalla erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan.

– Kahden rokoteannoksen saaneen suojateho virusta vastaan ei heikkene hetkessä, joten kolmatta rokotetta ei tarvitse ottaa päivälleen kuuden kuukauden kuluttua. Ainostaan voimakkaasti immuunipuutteisille 3. rokoteannos annetaan jo kahden kuukauden jälkeen, infektioylilääkäri Jennifer Sieberns sanoo.

Ajan koronarokotukseen voi varata verkkoajanvarauksen kautta tai puhelinpalvelun kautta maanantaisin kello 8–11 numerosta 013 330 2131.

Verkkoajanvarauksessa on omat painikkeet 1., 2. ja 3. koronarokotteille. Aikaa kolmanteen koronarokotukseen ei voi varata 1. tai 2. rokotuksiin varatuille ajoille.

Kommentoi

Hae sivuilta