Julkaistu    |  Päivitetty 

Kontioniemen koulun 6.-luokkalaiset tekivät Minecraft-pelissä Kontiolahden kirkon – katso video!

Kontioniemen koulun 6.-luokkalaiset tekivät Minecraft-pelissä Kontiolahden kirkon – katso video! Kontioniemen koulussa tehty Minecraft-versio 140-vuotiaasta Kontiolahden kirkosta on varsin yksityiskohtainen.

Kontioniemen koulussa on aherrettu pelien maailmassa. Koulun kuudesluokkalaiset suunnittelivat Minecraft-pelissä Kontiolahden kirkon. Kirkko on varsin tunnistettavissa niin ulkoa kuin sisältäkin.

Kirkon tekeminen on vastaus kuvataideyhdistys ArsKon kuvahaasteeseen. Haasteessa yhdistys kannusti kunnan koulujen oppilaita toteuttamaan oppilaille ja asukkaille merkityksellisiä rakennuksia, ympäristöjä ja tapahtumia. 

Minecraft-kirkon tekemiseen osallistui 13 oppilasta. Jokaisella heistä oli oma osa-alue, josta heidän tuli huolehtia.

- Vastuualueita olivat esimerkiksi kellotorni, katto, seinät ja ikkunat, projektia vetänyt opettaja Janne Salin kertoo.

Kirkko valmistumiseen meni yli 68 tuntia, kun ottaa huomioon kaikkien oppilaiden käyttämän työskentelyajan. Kaikkiaan kirkon rakentamiseen kului noin seitsemän oppituntia.

- Tutustuimme kirkon arkkitehtuuriin pääasiassa kuvien avulla. Oppilailla oli näkyvissä joko omalla laitteella tai luokan taululla kuva kirkon kulloinkin työstettävästä osasta. Kirkon ulkopuolen rakentamisessa on hyödynnetty tarkemmin mallikuvia, kun taas sisustan tekemisessä on tukeuduttu enemmän omiin muistikuviin ja luovuuteen.

Arskon kuvahaasteeseen tartuttiin monissa kouluissa, ja oppilaat ovat toteuttaneet haastetta monin eri tavoin. Esimerkiksi Lehmon koululla tutkittiin Lehmon puukoulua ja toteutettiin piirrostöitä rakennuksesta.

Kontioniemen koulun lisäksi kirkonkylän ja yläkoulun oppilaat työstivät haastetta 140 vuotta täyttävästä Kontiolahden kirkosta.

 

* 21.11.2021 lisätty Janne Salinin kommentit ja tiedot kirkon rakentamisesta.

 

 

Media

Kommentoi

Hae sivuilta