Julkaistu    |  Päivitetty 
Susanna Lehikoinen-Eriksson

Kontiolahden vuoden yritys on Lehmossa toimiva Apila Group

Kiertotalouden asiantuntijayritys Apila Group oy on Kontiolahden vuoden yritys. Palvelujohtaja Pirjo Rinnepelto (vas.) ja toimitusjohtaja Mervi Matilainen kertovat, että Apila Group on muun muassa kehittänyt reseptiikan materiaaliin, jota voidaan käyttää esimerkiksi rakennusteollisuuden tarpeisiin. Susanna Lehikoinen-Eriksson Kiertotalouden asiantuntijayritys Apila Group oy on Kontiolahden vuoden yritys. Palvelujohtaja Pirjo Rinnepelto (vas.) ja toimitusjohtaja Mervi Matilainen kertovat, että Apila Group on muun muassa kehittänyt reseptiikan materiaaliin, jota voidaan käyttää esimerkiksi rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Kontiolahden Yrittäjät on valinnut Kontiolahden vuoden yritykseksi Apila Group Oy Ab:n. Vuonna 2006 perustettu yritys suunnittelee materiaaleja ja tuotteita teollisuuden tarpeisiin ja konsultoi yrityksiä kiertotalouteen liittyvissä asioissa.

- Suunnittelemme materiaaleja muun muassa rakennusalalle, jossa asiakkaamme voivat käyttää niitä esimerkiksi tiivisteiden, eristeiden tai muiden rakennusmateriaalien valmistuksessa, palvelujohtaja Pirjo Rinnepelto selventää.

Kontiolahden Yrittäjät perustelivat valintaa sillä, että Apila Group on edelläkävijä vastuullisuusajattelun hyödyntämisessä ja luo asiakkailleen kilpailuetua ympäristön ja ihmisten hyvinvointia lisäävällä materiaaliviisaudella ja käytännönläheisillä kestävän kehityksen kiertotalousratkaisuilla.

- Teemme työtämme rakkaudesta lajiin ja koemme tekevämme merkittävää työtä. Tuntuu hienolta tulla tällä tavoin huomatuksi ja saada työstä tunnustusta, toimitusjohtaja Mervi Matilainen hymyilee.

Apila Groupilla on toimintaa sekä Kontiolahdella että Lappeenrannassa. Työntekijöitä on 12, joista kymmenen Lehmossa. Lehmon toimipiste käsittää 140 neliömetriä laboratorio- ja tuotekehitystilaa, mutta tiloja ollaan laajentamassa 110 neliöllä.

- Teollisuudessa on nyt tarve ja halu kehittää alusta asti ympäristöystävällisiä, vastuullisia ja pitkäikäisiä tuotteita. Vielä kymmenen vuotta sitten keskityttiin ennemminkin siihen, mihin teollisuuden sivuvirtoja voidaan hyödyntää, Rinnepelto summaa.

Kommentoi

Hae sivuilta