Julkaistu 

Koronatilanne Pohjois-Karjalassa on vakaa

74 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista on saanut koronarokotteen. Mikko Makkonen 74 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista on saanut koronarokotteen.

Pohjois-Karjalan koronavirustilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista kaikkiaan 74 prosenttia on saanut koronarokotteen molemmat annokset. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 83 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Viikolla 40 uusia tartuntoja todettiin yhteensä 29 tapausta, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 32. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 27. Kuluvalla viikolla tartuntoja on torstaiaamuun mennessä todettu 14 ja karanteenissa oli yhteensä 35 henkilöä.

Tartunnoista suurin osa todettiin alle 30-vuotiailla. Eniten tartuntoja oli 20–29-vuotiailla. Tartuntoja todettiin viikolla 40 Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville kaikissa todetuista tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kuusi.

Joukkoaltistumisia on todettu yhdellä koululla, harrastusjoukkueessa sekä sote-yksikössä. Siun sote on ollut yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyihin.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Etätyösuositus päättyi valtakunnallisesti 15.10.2021.

Kommentoi

Hae sivuilta