Julkaistu    |  Päivitetty 
Palosaari Suvi

Kolme autoa kolmelle eri kohderyhmälle

Peruutuskamera on usein varuste, jota senioriasiakkaat tiedustelevat, tietää kertoa Timosen auton automyyjä Matti Kailasalo. Suvi Palosaari Peruutuskamera on usein varuste, jota senioriasiakkaat tiedustelevat, tietää kertoa Timosen auton automyyjä Matti Kailasalo.

Ensiautoilijalle, lapsiperheelle tai seniorille - Pielisjokiseutu kysyi autoliikkeistä, mikä auto sopii kenellekin?

Ensiautoilijalle

Auto: Ford Puma, 1.0 EcoBoost Hybrid (mHEV) 125 hv A7 DCT ST-Line 5-ovinen

Miksi auto sopii ensiautoilijalle, automyyjä Pekka Laakkonen Autotalo Hartikaiselta?

- Puma on kohtuullisen edullinen ja monikäyttöinen auto. Se on taloudellinen, hauska ajaa ja edullinen ylläpitää. Huoltoväli on kaksi vuotta tai 30 000 kilometriä, joka tarkoittaa viiden vuoden autonvaihtosyklillä sitä, että viiden vuoden aikana ehtii tulla kaksi huoltoa. Yllätyksellisiä kustannuksia ei tässä ajassa pääse syntymään, kun autolla on viiden vuoden takuu tai 100 000 kilometriä. Taloudellisuus on usein tärkeä asia nuorille, myös rahoitusta mietittäessä. Tässä autossa on hyvin helppo miettiä kulut auki kuukausitasolla, ja autosta voidaan laskea jokaiseen talouteen sopiva paketti.

Laakkonen kertoo, että nuoret haluavat hankkia pääsääntöisesti automaattiauton, joka ei ole niinkän ikä- vaan tottumiskysymys. Automaattivaihteisena Ford Puman yhdistetty kulutus on 5,7 litraa 100 kilometrillä.

- Puma on nykyaikainen kevythybridi, johon on saatavilla eri varustetasoja. Puman vakiovarusteena on Ford pass -puhelinsovellus, jonka kautta onnistuu esimerkiksi auton etäkäynnitys.

Sovelluksen avulla voi tarkastaa myös auton polttoainetiedot, sijaintitiedot, suunnitella ajettavan reitin ja siitä löytyy sähköinen hansikaslokero, eli auton huoltokirja ja -opas ovat sovelluksen kautta luettavissa.

Laakkonen pohtii, että uusien autojen turvallisuus on toista kuin vanhemmissa autoissa, joten senkin puolesta uusi auto on sopiva hankinta ensiautokäyttöön.

- Passiivinen turvallisuus on kehittynyt, eli Puma on rakenteeltakin turvallinen, mutta aktiivinen turvallisuusvarustus on myös monipuolistunut.

 

Automerkeille kuten Fordille on omia puhelinsovelluksia, joiden avulla voi ohjata (kuten lukita tai käynnistää) autoa.

Esimerkkiauton varusteita mm.: Hands free -takaluukku (sis. avaimeton keskuslukitus ja -käynnistys), kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ja risteävän liikenteen valvontajärjestelmä aktiivisella jarrutustoiminnolla, aktiivinen vakionopeudensäädin; sis. törmäyksenväistöavustimen, aktiivinen pysäköintiavustin (sis. pysäköintitutkan edessä sekä peruutuskameran), ABS-jarrut, ESC-ajovakauden hallintajärjestelmä, ajovaloautomatiikka, LED-päiväajovalot ja lähivalot, korkiton polttoaineen tankkausjärjestelmä, ajotilanvalinnat, ISOFIX-valmius, kaistanpitoavustin, lämmitettävä tuulilasi, törmäyksen jälkeinen jarrutusjärjestelmä, navigointi- ja viihdejärjestelmä 8 kosketusnäytöllä.

ESIMERKKIAUTON Hinta autoveroineen: 29 625 €

 

Seniorille

Auto: Suzuki Vitara, 1,4 boosterjet 4WD GL+ 6AT hybrid

Miksi auto sopii seniorille, automyyjä Matti Kailasalo Timosen autolta?

- Senioreille on tärkeää, että autoon on helppo mennä kyytiin, eli istuma-asento on korkealla. Tärkeänä pidetään myös, että autosta näkee helposti ulos, ja että auton konepellin muoto on sellainen, että auton hahmottaa hyvin, Kailasalo perustelee.

Hänen mukaansa kaikki varusteet ja ominaisuudet autossa, jotka tukevat autoilun turvallisuutta ja auttavat keskittymään itse ajamiseen, kannattaakin huomioida autoa valittaessa. Suzukiin tällaisia saatavia turvallisuusvarusteita ovat esimerkiksi kaistavahti, kuolleen kulman varoitin, peruutuskamera ja risteävän liikenteen varoitin peruuttaessa.

- Moni asiakas kysyykin itse varusteista, jotka helpottavat parkkeerausta ja ajamista.

Kailasalo sanoo, että monet seniorit ovat lisäksi innokkaita käymään luonnossa esimerkiksi marjassa, ja silloin korkea maavara autossa on hyvä ominaisuus.

- Lisäksi autossa on neliveto, joka on kaupungissakin hyvä etenkin talvella, turvallisuutta lisäävä tekijä sekin.

Kailasalo pitää Suzukia sopivan kokoisena - isommat autot on hankalampia parkkeerata, ja kulutus nousee.

- Nelivedoksi Suzukin kulutus on pieni, noin kuusi litraa satasella.

Autoa on saatavilla manuaalivaihteisena, mutta senioreiden keskuudessa automaattivaihteisto on suositumpi vaihtoehto. Ekologisuus ja hybridiautot kiinnostavat Kailasalon mukaan senioriasiakkaita, mutta täyssähköautoihin ei olla vielä valmiita siirtymään. Suzuki Vitara on kevythybridi, joka talteenottaa jarrutusenergiaa, avustaa polttomoottoria, täydentää auton vääntöä kiihdyttäessä ja siinä on sähköinen tyhjäkäynti.

Automyyjä Matti Kailasalo esittelee Suzuki Vitaraa - oviaukon korkea profiili, korkea maavara sekä istuinasento helpottavat autoonmenoa.

Esimerkkiauton varusteita mm.: ajotietokone, ESP-ajovakauden hallintajärjestelmä, aktiivinen kaistavahti, alamäkihidastin, monitoimiohjauspyörä, avaimeton kulku ja käynnistys, automaatti-ilmastointi, kattokaiteet, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, kuolleen kulman valvontajärjestelmä, LED-valot, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, mäkilähtöavustin, peruutuskamera, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, Suzuki Smart Audio 7 kosketusnäyttö, törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella, irrotettava vetokoukku, lämpöpaketti (moottoritilanlämmitin, sisäpistoke ja sisätilanlämmitin), 16 talvirengassarja alumiinivanteilla.

ESIMERKKIAUTON Hinta autoveroineen: 33 095 €

 

Kolmilapsiselle perheelle

Auto: Skoda Octavia, Combi 1.0 TSI Style eTEC DSG automaatti

Miksi auto sopii lapsiperheelle, myyntipäällikkö Pasi Varonen Laakkoselta?

- Käytännöllisyyttä lapsiperheille tuo tilavat takaistuimet ja takapenkkiläisille löytyy usb-paikat, saatavilla on videonäytötkin tarvittaessa. Lapsiperheille sopii pääasiassa farmariauto - takakonttitila on tärkeä, että sinne mahtuu rattaat tai harrastevälineet, Varonen luettelee.

- Octavian plussapuolia on iso, 640-litrainen tavaratila ja kattokaiteet, hän mainitsee.

Varosen mukaan lapsiperheet menevät autoissa usein turvallisuus edellä, mutta ekologisuus nousee vuosi vuodelta prioriteeteissä yhä korkeammalle.

- Vakiovarustus Skodalla on erittäin kattava, eikä siihen hirveästi tarvitse lisätä mitään.

Esimerkkiautossa on esimerkiksi Travel Assist -paketti, joka sisältää ennakoivan vakionopeudensäätimen, mukautuvan kaista-avustimen, hätätilanneavustimen, törmäyksen väistöavustimen ja liikenneruuhka-avustimen.

- Puhelinsovellukset alkavat olla myös autoissa vakiona mukana. Skodalla on oma sovellus, josta voi esimerkiksi käynnistää webaston, suunnitella reitin ja katsoa auton kuntoraportin.

Pasi Varonen muistuttaa, että vaikka esimerkkiautona onkin kevythybridi, auto räätälöidään aina liikkeessä asiakkaan tarpeen mukaan.

- Lapsiperheiden tarpeet vaihtelevat paljonkin keskenään. Ei ole kahta samanlaista perhettä.

Esimerkiksi ajomatkat vaikuttavat siihen, kannattaako hankkia täyssähköauto, ladattava hybridi, kevythybridi vai jotain muuta.

- Jos oletus on, että autolla ajetaan vaikkapa noin 50 kilometriä päivässä, silloin hybridi voi olla hyvä vaihtoehto. Sähköistyminen on autoissa nousussa, ja lisääntyy varmasti. Kaikissa uusissa autoissa on joku sähköinen elementti jollain tavalla mukana.

Esimerkkiauton varusteita mm.: metalli- ja helmiäisväri, audio- ja navigointijärjestelmä 10 kosketusnäytöllä, sisätilojen tunnelmavalaistuspaketti, sähkötoiminen takaluukku, sähköisesti toimivat ulkopeilit, kääntyvät etusumuvalot, Sleep-paketti, jossa säilytystaskun mekaaniset rullaverhot takasivuikkunoissa, sähkötoimiset lapsilukot, pysäköintitutkat edessä ja takana, LED-takavalot valoanimaatiolla, kosketukseton takaluukun avaus ja sulkeminen, Defa akkulaturisarja, 16 talvirengassarja alumiinivanteilla.

ESIMERKKIAUTON Hinta autoveroineen: 34 487 €

Pasi Varonen esittelee Octavian takapenkkitilojen ominaisuuksia, sillä perheautossa on usein matkustajia kummallakin penkkirivillä.

Toimittajan kommentti: Uudet autot tarpeen mukaan

Autot valittiin artikkeliin miettimällä kolme eri kohderyhmää, millaiset autot näille ryhmille voisivat olla hypoteettisesti sopivia. Autoja valittaessa ei otettu huomioon ryhmien sisällä yksilöllisiä tarpeita, kuten vuotuisia ajokilometrejä, jotka voivat vaikuttaa sopivan auton valintaan. Autojen ominaisuudet ja varustetaso valittiin sellaisiksi, jotka yleisimmin koetaan tarpeellisiksi kohderyhmien sisällä.

Kaikkien liikkeiden automyyjät kertoivat, että lopulliseen autonvalintaan vaikuttaa nimenomaan yksilölliset tarpeet, joita kartoitetaan autokauppoja tehdessä; yhdelle kuluttajalle pysäköintikamera voi olla elinehto, toinen perään kuuluttaa hyvää audiojärjestelmää, kolmas kaipaa vetokoukkua ja neljäs kumimattoja. Auton moottori ja vaihteisto määräytyvät pitkälti kuluttajan omien toiveiden mukaan.

Sopivia autoja etsiessä autokaupoissa nousi esiin autojen sähköistyminen ja vakiovarustelistojen pidentyminen. Ennen lisävarusteena olleet hienoudet alkavat olla kuluttajien vaatimusten kasvaessa nykyisin vakiovarusteita isossa osassa automerkkejä. Globaali tekninen kehitys näkyy uusissa autoissa monella tapaa - joillekin autoille on omia puhelinsovelluksia, joista voi esimerkiksi seurata auton polttoainetasoa, määritellä autolle lämmityksen tai suunnitella ajoreitin, joka päivittyy sovelluksen kautta auton navigaattoriin. Nykyaikaa on myös se, että auto käynnistyy etänä puhelinsovelluksella tai avautuu ja lukittuu koskettamalla ovenkahvaa.

Hyvin useissa uusissa autoissa on jollain tavalla mukana joku sähköinen elementti, ja auto on joko kevythybridi, ladattava hybridi tai täyssähköauto. Autojen sähköistymisestä kertonee hyvin sekin, että esimerkiksi Skodan toiseksi myydyin automalli on täyssähköauto.

Yksi automarkkinoita mullistanut muutos on yksityisleasing, eli autoja ei enää osteta itselle, vaan autoista tehdään vuokrasopimus. Tämä mahdollistaa sen, että käytetyn auton hinnalla saa uuden auton ilman käsirahaa. Auton omistamisen tarve on kuluttajilla vähentynyt, ja leasingin ansiosta auton arvon alenemisesta ei tarvitse huolehtia. Kuten hankittavat autot, myös yksityisleasingit saadaan räätälöityä kuluttajan tarpeiden mukaiseksi. Vuokran hinta perustuu aikaan ja oletettuihin ajokilometreihin. Yksityisleasingin suuresta suosiosta kertoo se, että Laakkosella jopa puolet autojen yksityiskaupoista tehdään FiksuDiilillä.

Kommentoi

Hae sivuilta