Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Joensuun alueellinen jätelautakunta haluaa Puhakselta selvityksen Enon jäteaseman tulevaisuudesta: "Jätelautakunta odottaa, että Puhas ratkaisee työturvallisuutta koskevat puutteet ja käynnistää palvelut uudestaan pikimmiten"

Enon jäteasema sijaitsi kunnan varikolla Kauppatien varrella. Taru Tykkyläinen Enon jäteasema sijaitsi kunnan varikolla Kauppatien varrella.

Joensuun alueellinen jätelautakunta pyytää Puhakselta selvityksen kiertävän keräyksen ja Enon jäteaseman jätehuoltopalveluiden järjestämisestä jatkossa. Asiasta tiistaisessa kokouksessaan päättänyt lautakunta pyytää selvitystä ensi viikon torstaihin mennessä.

Puhas ilmoitti 20. syyskuuta päättäneensä Enon jäteaseman toiminnan sekä keskeyttäneensä toistaiseksi Joensuun kantakaupungin, Hammaslahden, Heinävaaran, Kiihtelysvaaran ja Reijolan kiertävän keräyksen, jossa on vastaanotettu vaarallisia jätteitä sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Yhtiö kertoi muutosten johtuvan työturvallisuudessa havaituista puutteista.

Asiaa lautakuntakäsittelyä varten valmistellut jätehuoltosuunnittelija Anna Kettunen nosti esitystekstissään esille, että Enon jäteasema ja kiertävä keräys ovat jätelautakunnan ja Puhaksen yhteisesti hyväksymän jätehuollon palvelutason mukaisia palveluita.

- Puhas on vuoden 2020 jätehuollon palvelutason seurantaraportissa todennut, että vuonna 2019 kokeiluna alkanut Enon jäteasemapalvelu on muutettu pysyväksi mobiilipalveluksi, tekstissä todetaan.

Lautakunta katsoi, että Puhaksen olisi pitänyt varmistaa keräyksen työturvallisuus ennakoivasti ja ratkaista työturvallisuuspuutteet palveluita keskeyttämättä.

- Jätelautakunta odottaa, että Puhas ratkaisee työturvallisuutta koskevat puutteet ja käynnistää palvelut uudestaan pikimmiten.

Kommentoi

Hae sivuilta