Julkaistu 

Hoitamattomien hautojen kartoitus jatkuu Joensuun hautausmaalla – haudan hoidosta vastaavia omaisia etsitään keltaisten lappujen avulla

Kuvituskuva Joensuun hautausmaalta. Arkistokuva: Arttu Koistinen Kuvituskuva Joensuun hautausmaalta.

Joensuun hautausmaalla jatkuu hoitamattomien hautojen kartoitus. Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymästä kerrotaan, että hoitamattomille haudoille lohkoilla B3, B7, B12, B23, B25, C8 ja C9 on lisätty keltainen kuulutuslappu.

– Kuulutusten tarkoitus on kiinnittää haudalla mahdollisesti vierailevien omaisten huomio. Jos merkittyjä hautoja ei kunnosteta vuoden määräajassa, haudat palautuvat seurakuntayhtymän haltuun loppuvuodesta 2022, yhtymä tiedottaa.

Hautaoikeuden haltijoille, joiden yhteystiedot ovat seurakuntayhtymän tiedossa, lähetetään tieto myös kotiin. Lisäksi hoitamattomien hautojen listaus löytyy Joensuun seurakuntien verkkosivuilta Kuulutukset-välilehdeltä.

Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija, joka on yleensä tehtävään nimetty vainajan omainen. Vastuu hautamuistomerkkien eli hautakivien kunnosta ja turvallisuudesta on hautaoikeuden haltijalla, jonka on huolehdittava esimerkiksi kallistuneen muistomerkin oikaisemisesta niin, ettei se aiheuta vahingon vaaraa.

– Hoitamattomien hautojen kartoituksessa kiinnitetään ensisijaisesti huomiota kaatuneisiin ja kallistuneisiin muistomerkkeihin. Samalla tarkistetaan, että hauta on myös muilta osin hoidettu hautausmaan arvon mukaisella tavalla, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Hae sivuilta