Julkaistu 

Poliisiuutisia: Rattijuopumus Joensuussa, hirvikolari Ilomantsissa, sudet hyökkäsivät lampaiden kimppuun Kiteellä

Poliisiuutisia: Rattijuopumus Joensuussa, hirvikolari Ilomantsissa, sudet hyökkäsivät lampaiden kimppuun Kiteellä Karjalainen

Perjantaiaamuna hieman ennen kello viittä poliisi pysäytti henkilöauton Kajaanintiellä teollisuuskadun risteyksessä. Kuljettajan puhalluskoe antoi tulokseksi 2,92 promillea, tarkkuusalkometrin tulos oli 0,85 milligrammaa alkoholia litrassa verta, joten poliisi epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Torstai-iltana puoli yhdeksän aikaan sattui hirvikolari Enontien ja Papatinniementien risteyksessä, Ilomantsissa. Hirvi oli törmännyt rekan keulaan. Vetoauto kärsi vaurioita ja muun muassa sen maski oli painunut sisään törmäyksen voimasta. Suurriistavirka-apu hälytettiin hirven perään tarkistamaan sen mahdollinen loukkaantuminen.

Torstain ja perjantain välisenä yönä Kiteellä sudet olivat tulleet pihapiiriin ja tehneet vahinkoa lampaiden parissa. Sudet, joita on arvion mukaan ollut kaksi, tappoivat kahdeksan lammasta. Eläinlääkäri joutui lopettamaan kolme eläintä, muutamia on paikattu ja jokunen lammas on seurannassa vammojen vakavuuden vuoksi.
Lähin ruho oli vajaan 30 metrin päässä tilan päärakennuksesta. Paikalle hälytettiin poliisin lisäksi myös riistavahinkotarkastajat, jotka vahvistivat muun muassa sen, että kyseinen tuho on suden aiheuttama.

Kommentoi

Hae sivuilta