Julkaistu    |  Päivitetty 
Pielisjokiseutu

Itä-Suomen poliisi varoittaa jälleen pankkitietoja urkkivista huijareista

Poliisin tietoon on tullut uusi tapaus, jossa henkilöä on huijattu antamaan pankkitunnuksensa. Jarno Artika Poliisin tietoon on tullut uusi tapaus, jossa henkilöä on huijattu antamaan pankkitunnuksensa.

Torstaiaamuna poliisin tietoon tuli Itä-Suomessa jälleen tapaus, jossa asianomistajaa oli huijattu luovuttamaan pankkitunnukset. Tunnuksilla oli tämän jälkeen tehty oikeudettomia pankkitoimia huomattavalla summalla.

- Poliisi muistuttaa edelleen, että pankkitunnuksia ei tule antaa kenellekään puhelimessa, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Tänä aamuna ilmi tulleessa tapauksessa oli asianomistaja saanut ensin puhelun pankin nimissä ja asianomistajalle oli annettu puhelinnumero, jonne häntä pyydettiin soittamaan, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

Asianomistaja soitti pyydettyyn numeroon. Hänelle vastannut henkilö esiintyi pankin valvomon poliisina ja esitti huolen asianomistajan pankkitilillä olevista varoista. Huijari pyysi asianomistajalta pankkitunnukset "rahojen säilymisen varmistamiseksi". Asianomistaja antoi pankkitunnuksensa, minkä jälkeen pankkitunnuksilla oli tehty oikeudettomia pankkitoimia huomattavan rahasumman edestä.

- Huijarit näyttävät jälleen aktivoituneen, joten nyt on syytä olla tarkkana ja varoittaa ikääntyneitä läheisiä ja tuttavia näistä huijareista ja heidän menettelytavoistaan. Poliisi tai muut viranomaiset tai pankit eivät koskaan kysele pankkitunnuksia puhelimessa, sähköpostilla tai tekstiviestillä, poliisi muistuttaa.

Mikäli sinuun ollaan yhteydessä ja sinulta pyydetään pankkitunnuksia, älä anna niitä ja ilmoita tapauksesta poliisille. Älä koskaan soita puhelimessa sinulle annettuun numeroon, vaan kysy, mistä polisilaitoksesta tai pankista soittaja on ja soita takaisin poliisilaitoksen vaihteen tai pankin vaihteen kautta.

Mikäli satut luovuttamaan pankkitunnukset ja epäilet huijausta, niin ole välittömästi yhteydessä omaan pankkisi ja sen jälkeen hätäkeskukseen numeroon 112.

Kommentoi

Hae sivuilta