Julkaistu    |  Päivitetty 
Juuso Suhonen

Hanuristi on kuin pieni orkesteri TILAAJILLE

Rakkailla lapsilla on monia nimiä, kuten haitari, hanuri, sirmakka, taljankka, kurttu, köyhän urut, ryppy, vetopeli ja pirunkeuhko. Karkeasti ottaen harmonikka koostuu kolmesta perusosasta, jotka ovat palje, diskanttipuoli ja bassopuoli. Palkeella säädellään äänen voimakkuutta ja tuodaan soittoon muutoinkin dynamiikkaa. Paljetekniikkaa onkin useissa lähteissä verrattu laulajien hengitystekniikkaan ja viulistien jousitekniikkaan. Janne Penttisen kotialbumi Rakkailla lapsilla on monia nimiä, kuten haitari, hanuri, sirmakka, taljankka, kurttu, köyhän urut, ryppy, vetopeli ja pirunkeuhko. Karkeasti ottaen harmonikka koostuu kolmesta perusosasta, jotka ovat palje, diskanttipuoli ja bassopuoli. Palkeella säädellään äänen voimakkuutta ja tuodaan soittoon muutoinkin dynamiikkaa. Paljetekniikkaa onkin useissa lähteissä verrattu laulajien hengitystekniikkaan ja viulistien jousitekniikkaan.

Enossa, vanhan kanavan kupeessa vaimonsa ja kahden kissapojan kanssa elelevä Janne Penttinen on pitkän linjan harmonikansoittaja. - Musiikki antaa elämälle värit ja auttaa jaksamaan arjessa, Penttinen summaa.

Kissakoltiaisten piiloutuessa vieraalta, nostaa Janne Penttinen Maestron syliin ja väläyttää sorminokkeluuttaan. Entisaikoina kurttu oli hinnaltaan kultaa, 40 000 markkaa. Nykyään vastaavaan pääsee tarttumaan jo viidelläsadalla eurolla.

Hae sivuilta