Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Tasaisen vahva suoritus – Mika Törrö voitti Suomen vahvin mies -kilpailun neljännen kerran perättäin

Arkistokuvassa Mika Törrö tervehtimässä katsojia Joensuussa järjestetyssä MM-joukkuekilpailussa. Minna Raitavuo Arkistokuvassa Mika Törrö tervehtimässä katsojia Joensuussa järjestetyssä MM-joukkuekilpailussa.

Kontiolahtelainen Mika Törrö, 42, nappasi Alahärmässä käydyissä Suomen vahvin mies -kilpailussa sen sijan, jota lähti tavoittelemaankin. Neljäs perättäinen voitto nosti Mika El Toro Törrön Jani Illikaisen ja Janne Virtasen rinnalle eniten mestaruuksia saavuttaneena voimamiehenä.

- Uskomattomalta tuntuu, että ollaan tässä tilanteessa. Viisi perättäistä voittoa olisi ennätys, ja sitä lähdetään hakemaan ensi vuonna, voimamiesharjoittelun 37-vuotiaana aloittanut Törrö hehkutti.

Viime viikon perjantaina käydystä neljän lajin karsintakilpailusta selviytyi kuusi parasta kilpailijaa lauantain finaaliin, jossa lajeina olivat kuorma-auton veto, tukkipunnerrus, väkipyörä, säkinheitto ja kivien nosto.

Törrö voitti yhdeksästä lajista neljä ja oli viidessä lajissa toinen. Toiseksi sijoittuneeseen Henry Ollilaan kertyi lopulta eroa 34,5 pistettä. Törrö saattoikin olla tasaisen vahvaan suoritukseensa tyytyväinen.

- Koko ajan oli hyvää tasaista tekemistä. Suorittaminen ei heilahdellut, eikä virheitä tullut rekanvedon aloitusta lukuun ottamatta.

Kontiolahtelaisella on ollut tiukka kilpailuputki. Heinäkuun lopulla hän otti uransa ensimmäisen kansainvälisen voimamieskilpailun voiton Imatralla ja kilpaili myös Joensuussa Strongman Champions Leaguen osakilpailussa, jossa ratkottiin joukkueiden maailmanmestaruus. Törrö ja hänen parinsa Matti Lehikoinen sijoittuivat neljänsiksi.

Törrö kommentoikin Suomen vahvin mies -kilpailun jälkeen, että viime viikkojen raskas kisarupeama oli jättänyt jälkensä kehoon. Hän totesi olleensa finaalipäivän kahden ensimmäisen lajin jälkeen melko puhki.

- Tuntui, että ei palaudu millään. Sateen myötä tullut pikku tauko osui hyvään paikkaan, jotta pääsi hieman huilaamaan.

Kommentoi

Hae sivuilta