Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Koko elokuu yhtä maakuntapäivää – useita tapahtumia sekä Enossa että Kontiolahdella

Arkistokuva viimevuotisesta Höytiäisen Hummauksesta. Kuva: Tanja Räty Arkistokuva viimevuotisesta Höytiäisen Hummauksesta.

Maakuntapäivän tapahtumat ulottuvat tänä vuonna poikkeuksellisesti koko elokuun ajalle. Taustalla on Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuosi.

Enon Louhitalolla elokuu on oikea tapahtumien kimara, jonka järjestävät Rantalan Virta -kulttuuriyhdistys, Kulttuuriyhdistys Louhi, Louhiojan kyläyhdistys ja Enon luonnonystävät. Ensi viikon sunnuntaina enolainen Janne Penttinen esiintyy harmonikansoiton merkeissä. Louhitalolla on avoinna myös Penttisen äidin Sirkka Penttisen näyttely.

Elokuun viimeisenä sunnuntaina Louhitalolla nähdään Reijo Erosen käsikirjoittama monologiesitys I.K. Inha Pamilolla 1893, jossa Inhan roolissa nähdään Juha Koljonen. Esityksen jälkeen julkistetaan paikallisluontoa ja luontotoimintaa esittelevä kirjanen Enon luontoa 2.

Selkiellä järjestetään perinnepäivä lauantaina 21. elokuuta osoitteessa Selkientie 27b. Sen toteuttavat Selkien kyläyhdistys ja Selkie Green Care. Ohjelmassa on muun muassa perinnetyöpajoja, valokuvanäyttelyitä, heinäseiväskisa ja vilttikirppis.

Sanaratas järjestää samaisena lauantaina Uimaharjussa Tarinapuut-sanataideleirin 8-12-vuotiaille. Päiväleirillä keskitytään puihin ja niiden tarinoihin.

Varparannan kyläyhdistys ja Kontioniemen kyläyhdistys järjestävät omat tapahtumansa varsinaisena maakuntapäivänä 28. elokuuta. Höytiäisen Helmessä Varparannalla on luvassa muun muassa musiikkiesitys, seikkailurata lapsille sekä pomppulinna ja polkuautoja. Kontioniemen kyläyhdistys järjestää Kontiolahden satamassa Höytiäisen Hummauksen, jossa valitaan vuoden humahtaja ja nautitaan koko perheen tapahtumapäivästä.

Kaikkiin maakuntapäivän tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Paiholaan maakuntapäivälle suunniteltu tapahtuma on päätetty perua.

Kommentoi

Hae sivuilta