Julkaistu 
Pielisjokiseutu

Poliisi: Rattijuopumuksia valvotaan tällä viikolla tehostetusti koko maassa, erityisesti kesämökkipaikkakunnilla

Poliisi valvoo kuljettajien ajokuntoa tehostetusti tämän viikon ajan. Arkistokuva: Juha Inkinen Poliisi valvoo kuljettajien ajokuntoa tehostetusti tämän viikon ajan.

Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti maanantain 2.8 ja sunnuntain 8.8. välisenä aikana erityisesti kesämökkipaikkakunnilla koko maassa.

Kuolemaan johtaneista onnettomuuksista reilu kolmannes tapahtuu kesä-elokuussa. Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.

- Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat. Alkoholionnettomuudet keskittyvät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, joten viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit ovat onnettomuusherkkiä ajankohtia, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Kuljettajan ajokyky heikentyy merkittävästi päihteiden vaikutuksesta, joten Ihalainen toivoo, että ne pidettäisiin poissa liikenteestä. 

Poliisi valvoo nyt erityisesti myös taajamien ulkopuolella pienemmillä teillä. Kuljettajien ajokuntoa valvotaan myös vesillä.

Poliisi kertoo, että valvontaa pystytään tekemään tehokkaasti korona-aikana mökkipaikkakuntien "väljemmässä" liikenteessä, jolloin poliisipartiot pystyvät toteamaan hyvin kuljettajan liikennekäyttäytymisen ja pystyvät kohdentamaan valvontaa tehokkaasti.

Kommentoi

Hae sivuilta