Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Tukea ja apua digilaitteiden käyttöön voi nyt hakea vaikka postikortilla

Digituen verkosto tarjoaa apua muun muassa sähköisessä asioinnissa. Kuvituskuva: Mikko Ahvenainen Digituen verkosto tarjoaa apua muun muassa sähköisessä asioinnissa.

Pohjois-Karjalan digituen verkosto aloittaa uuden palvelun, jonka kautta maakunnan asukkaat voivat saada tukea digitaidoissa. Uusi digituen väylä tarjoaa apua digilaitteiden käytön ongelmiin ja sähköiseen asiointiin. Opastusta ja vinkkejä voi hakea tietokoneiden, tablettien ja älypuhelinten peruskäyttöön.

- Toivomme, että digituen väylän kautta mahdollisimman moni maakunnan asukas saa tarvitsemaansa tukea digilaitteiden ja sähköisten palveluiden käyttöön, projektisuunnittelija Minna Tuuva Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta toteaa.

Digitukipyynnön voi lähettää joko sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postikortilla, joita on saatavilla maakunnan kirjastoissa sekä kuntien asiointipisteissä. Postimaksu on valmiiksi maksettu.

Pyyntöihin vastaavat digituen verkoston jäsenet. Verkosto on koottu osana Digituki Pohjois-Karjala -hanketta, jota toteuttavat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Joensuun kaupunki ja Siun sote. Verkostossa on jäseniä kunnista, järjestöistä, kansalaisopistoista, kirjastoista, yrityksistä ja valtion laitoksista.

Hankkeen työntekijät ohjaavat sähköpostitse tai postikortilla tulevat tukipyynnöt eteenpäin sopivalle digituen antajalle, joka ottaa yhteyttä asiakkaaseen joko puhelimitse tai sähköpostilla. Koronatilanteen salliessa asiakas voidaan ohjata myös lähitukeen.

Kommentoi

Hae sivuilta