Julkaistu 

Koronarokotusaikoja varattavissa runsaasti tälle viikolle

Koronarokotteita annetaan nyt kaikille yli 65-vuotiaille sekä riskiryhmille 1 ja 2. Tuire Haverinen Koronarokotteita annetaan nyt kaikille yli 65-vuotiaille sekä riskiryhmille 1 ja 2.

Siun soten alueella on runsaasti vapaita koronarokotusaikoja viikolle 18. Vapaita rokotusaikoja on lähes kaikilla rokotuspisteillä. Määrällisesti eniten rokotusaikoja on tarjolla Joensuun kantakaupungin alueella. Myös esimerkiksi Kontiolahden Lehmon, Lieksan, Nurmeksen, Liperin ja Kiteen rokotuspisteillä on kussakin toistasataa aikaa varattavissa.

Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä kaikki 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt, riskiryhmään 1 kuuluvat 16­–64-vuotiaat henkilöt sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 16–64-vuotiaat henkilöt.

Riskiryhmään 1 kuuluvat esimerkiksi elinsiirron saaneet henkilöt, syöpätautiset, vaikeasti keuhkosairaat sekä 2-tyypin diabeetikot. Riskiryhmään 2 kuuluvat esimerkiksi jatkuvaa lääkitystä tarvitsevat astmaatikot, vaikeasti sydänsairaat, tyypin 1-diabeetikot, uniapneasairaat, psykoosisairaat ja sairaalloisesti lihavat, joiden painoindeksi on yli 40.

Rokotusvuorossa oleviin ryhmiin kuuluu vielä arviolta reilut 10 000 rokottamatonta henkilöä. Kaikille rokotusvuorossa oleville ryhmille tarjotaan tällä hetkellä mRNA-rokotetta eli Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta.

Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet ajanvaraukseen löytyvät Siun soten koronarokotusten verkkosivulta osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Kommentoi

Hae sivuilta