Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Lämmin tervehdys kansallisena veteraanipäivänä – kontiolahtelaisille sotaveteraaneille, lotille ja veteraanien leskille vietiin lounaat ja kukat juhlapäivänä

Maire Räsänen (kuvassa keskellä) sai veteraanipäivän lounaan ja kukat LC Kontiolahti/Höytiäisen puolisotoiminnan vetäjältä Liisa Holopaiselta (vas.) sekä pitkäaikaiselta ystävältään Faina Kukkoselta. Taru Tykkyläinen Maire Räsänen (kuvassa keskellä) sai veteraanipäivän lounaan ja kukat LC Kontiolahti/Höytiäisen puolisotoiminnan vetäjältä Liisa Holopaiselta (vas.) sekä pitkäaikaiselta ystävältään Faina Kukkoselta.

Tiistaina vietettiin kansallista veteraanipäivää. Juhlapäivän kunniaksi Lions Club Kontiolahti/Höytiäinen toimitti Kontiolahden alueen sotaveteraaneille, lotille ja sotaveteraanien leskille lämpimät ateriat sekä kukat.

- Halusimme järjestää tällaisen pienen huomionosoituksen, koska olemme kaikki veteraaneille suuresti kiitollisia. Veteraanien määrä vähenee koko ajan, Kontiolahdella on tunnuksen omaavia enää neljä veteraania ja kaksi lottaa, LC Kontiolahti/Höytiäisen puolisotoiminnan puheenjohtaja Liisa Holopainen kertoi.

Juhlapäivän tervehdys toimitettiin myös sotaveteraanien leskille, ja kaikkiaan yhdistyksen jäsenet veivät veteraanipäivän lounaat ja kukat 17 henkilölle.

Veteraanien ja puolisoiden tavoittamisessa yhdistys sai apua Sotien 1939-45 Kontiolahden perinnetoimikunnalta. Yhteistyökumppaneina toimivat lehmolainen lounasravintola Aiho sekä Joensuun Kukkatalo.

- Lounas koostui perinteisistä mauista, muusista ja lihapullista, perunasalaatista sekä kurkku-tomaattisalaatista ja leivästä.

Kontiolahden kirkonkylällä asuva lotta Maire Räsänen ilahtui vierailusta ja saamastaan tervehdyksestä.

- Mielelläänhän tällaisen seurueen ottaa vastaan, vastikään 99 vuotta täyttänyt Räsänen tuumasi ystävänsä Faina Kukkosen ja Liisa Holopaisen tullessa tuomaan hänelle lounas- ja kukkatoimitusta.

Liisa Holopainen piti tärkeänä, että veteraaneja, lottia ja veteraanien leskiä pystyttiin muistamaan ja kiittämään tällä tavoin vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta.

- Järjestelyt sujuivat pääosin hyvin ja päivästä jäi hyvä, kiitollinen kokemus. Aiomme tehdä tästä jokavuotisen perinteen, hän totesi.

Kommentoi

Hae sivuilta